Skip to content

Wedstrijdzwemmers WZK zwemmen in open waterwedstrijden

30 juli 20122 minute read

Wassenaar – Terwijl de meeste zwemmers genieten van een welverdiende zomervakantie, is er een klein groepje zwemmers die juist in deze periode er vol voor gaan; de open waterzwemmers. Tijdens de zomermaanden zijn er in het hele land diverse open waterwedstrijden voor de echte lange afstandzwemmers.

Als eerste gingen Michelle Bellekom, Ingeborg Efdée en Amanda Hoogenboom in de Leidse grachten eens uitproberen hoe het in het buiten water zwemmen beviel. Na 1500 meter vrije slag gezwommen te hebben waren de dames gelijk erg enthousiast. Op naar de volgende wedstrijd, de keuze viel op de 1000 meter vrije slag in de Put in Rijswijk. Hier behaalde Michelle Bellekom een tweede plaats, Amanda Hoogenboom werd derde en Tamara Hoogenboom vierde. Ook dit was dus een erg leuke ervaring. De volgende wedstrijd op het verlanglijstje was de Lektocht in Culemborg. Deze wedstrijd werd in de Lek gezwommen een rivier met veel stroming en vlak naast de zwemmers ging de beroepsvaart gewoon door. Michelle Bellekom, Amanda Hoogenboom en Ingeborg Efdée gingen hier van start op de 2000 meter vrije slag en niet onverdienstelijk Michelle en Amanda wisten deze afstand in 32.02.98 en 32.05.79 af te leggen en Ingeborg in 35.33.28. Dit weekeinde reisde de WZK dames, Tamara en Amanda Hoogenboom af naar Anna Paulowna voor de 1500 meter vrije slag en de 1000 meter schoolslag. Bij de vrije slag zette Amanda een tijd van 25.37.37 op de klok en Tamara 25.38.43. De schoolslag ging nog beter Tamara wist naar een tweede plaats te zwemmen en Amanda eindigde op een derde plaats.

Half augustus beginnen de trainingen in het Sterrenbad weer en begin september staan de eerste wedstrijden in het zwembad al weer op het programma, tot die tijd zullen er zeker nog wel meer buitenwater wedstrijden op het programma staan.

Tags

Open WaterWedstrijdzwemmersWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top