Skip to content

Anti-Drugs Marathon in Wassenaar

31 juli 20122 minute read

Wassenaar – Van donderdag 2 augustus tot woensdag 15 augustus houden ex-verslaafden en vrijwilligers hun jaarlijkse anti-drugs marathon om aandacht te vragen voor de gevaren van drugs. Dit jaar wordt er van Den Helder naar Vlissingen gerend, een afstand van totaal 350 kilometer. Woensdag 8 augustus rond 14:00 wordt de groep op Raadhuis de Paauw ontvangen door wethouder Dekker Mulder.

De hardlopers zullen totaal 10 dagen rennen door Noord- en Zuid Holland en Zeeland. Donderdagochtend is de tocht begonnen op het gemeentehuis van Den Helder, vanwaar de sportieve burgemeester de eerste kilometers heeft meegerend. Woensdag 8 augustus rent de groep verder tot Den Haag.

Tijdens de marathon wordt er regelmatig even pauze gehouden om voorlichtingsboekjes en flyers uit te delen door de vrijwilligers. De marathon is een initiatief van de stichting Geen drugs wel leven, opgezet vanuit de Scientology Kerk en stichting Narconon en heeft als doel om aandacht te vragen voor de gevaren van drugs.

De ex-verslaafden die meerennen weten maar al te goed hoeveel schade drugs aanrichten. Ze hebben het namelijk allemaal meegemaakt, jezelf in coma zuipen of spuiten, stelen van je eigen familie, in de prostitutie belanden en ga zo maar door. En nu leven ze nog elke dag met de gevolgen. Ook al gebruiken ze inmiddels geen drugs meer en zijn ze van hun verslaving af.

“Het lijkt allemaal zo onschuldig in het begin, maar kijk is naar alle ellende die het uiteindelijk brengt,” zegt een van de ex-verslaafden, “Als ik had geweten hoe erg ik mijn leven kapot zou maken, dan was ik er absoluut NOOIT aan begonnen.”

En die boodschap willen zij graag verspreiden. Het laatste rapport van het Trimbos instituut liet schrikbarend hoge percentage cannabisgebruikers zien. Het gemiddelde onder 15-16 jarige in Nederland ligt twee keer zo hoog als het Europese gemiddelde.

Met de marathon hopen de hardlopers te voorkomen dat jongeren aan het experimenteren slaan, wat weer alle gevolgen van dien heeft. “Als ik door deze marathon 1 jongere kan behoeden voor de verschrikkingen van een verslaving, dan ben ik al blij”.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.geendrugs-welleven.nl of www.narconon.nl

Tags

AntiDrugsMarathonWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top