Skip to content

Via 44 gaat de laatste fase in

6 augustus 20123 minute read

Wassenaar – Op 1 mei is er gestart met de herinrichting voor de snelfietsroute Via 44 aan de Deijlerweg vanaf het Rozenplein tot en met de Burgemeester Geertsemalaan, inclusief de rotonde Rozenplein en de Rozenweg tot de Rijksstraatweg. Om de werkzaamheden mogelijk te maken zijn deze in drie fases opgedeeld. De eerste en tweede fase, aan de oost- en westzijde van de Deijlerweg, zijn inmiddels uitgevoerd.

Waar vinden de werkzaamheden plaats?
De werkzaamheden vinden plaats aan de rotonde Rozenplein en de Rozenweg, inclusief de kruising Rozenweg met de parallelweg Rijksstraatweg.

De rode tegels van het fietspad op het Rozenplein worden vervangen door rood asfalt en het asfalt op de rijbaan van het Rozenplein krijgt een nieuwe toplaag. Op de Rozenweg wordt net zoals op de Deijlerweg de gehele asfaltconstructie vernieuwd. De parkeerplaatsen aan de noordkant blijven gehandhaafd. Het bestaande fietspad aan de zuidkant wordt verbreed en geasfalteerd.

De fietsenstalling langs de Rijksstraatweg krijgt een iets andere vorm (als een parkeervak) met als doel dat het trottoir vrij toegankelijk wordt.

Weekendafsluitingen van rotonde Rozenplein en Rozenweg
Op dinsdag 14 augustus wordt er gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De rotonde Rozenplein en de Rozenweg worden twee weekenden afgesloten voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Deze weekendafsluitingen vinden plaats op:
– vrijdag 17 augustus vanaf 20.00 uur tot en met maandag 20 augustus 05.00 uur
– vrijdag 24 augustus vanaf 20.00 uur tot en met maandag 27 augustus 05.00 uur

Nachtelijke werkzaamheden en overlast
Om de werkzaamheden zo vlot mogelijk uit te kunnen voeren en om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, wordt er tijdens de weekendafsluitingen ook in de avond en nacht gewerkt aan de rotonde Rozenplein en Rozenweg. Het herinrichten van het trottoir en de parkeervakken aan de noordzijde van de Rozenweg wordt ook in een aantal nachten uitgevoerd. Dit gebeurt van dinsdag 21 augustus tot en met vrijdag 24 augustus tussen 20.00 uur en 04.00 uur. De Rozenweg blijft tijdens deze werkzaamheden begaanbaar.

Het werken in de avond en nachtelijke uren gaat gepaard met geluidsoverlast. Dit is helaas onvermijdelijk en vragen wij hiervoor uw begrip. Uiteraard proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Omleiding tijdens twee weekendwegafsluiting Rozenplein en Rozenweg
Tijdens de afsluitingen zijn er omleidingen voor voertuigen ingesteld. Deze worden met gele omleidingsborden aangegeven. Ook staan er verkeersregelaars bij de rotonde Rozenplein en de kruising Rozenweg met de parallelweg Rijksstraatweg om het verkeer in goede banen te leiden.

Bereikbaarheid en parkeren aan de Rozenweg
– Tijdens de weekendwerkzaamheden wordt de Rozenweg afgesloten voor het verkeer. Dit wordt met borden aangegeven. Wij vragen u om uw voertuig vanaf dinsdag 14 augustus tot en met maandag 27 augustus niet aan de Rozenweg te parkeren.
– Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen te voet bereikbaar. Indien nodig worden er loopplanken neergelegd.

Heeft u vragen?
– Contactpersoon van de gemeente Wassenaar is de heer L. Holierhoek, bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14070 (toets alleen deze vijf cijfers).
– De dagelijkse begeleiding van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door dhr. M. Dubelaar, bereikbaar op 088-5880088.
– Uiteraard kunt u ook altijd uw vraag per e-mail stellen op via44@wassenaar.nl

Meer informatie
Tijdens de werkzaamheden staat er aan de Burgemeester Staablaan een informatiekeet. Hier kunt u terecht voor meer informatie, bijvoorbeeld om bouwtekeningen of een uitgebreide planning van de werkzaamheden te bekijken. De informatiekeet is geopend op werkdagen tussen 08.00 tot 16.30 uur. Algemene informatie over de Via 44 vindt u op www.zuid-holland.nl. Vragen over het provinciale deel kunt u stellen via snelfietsroutesdenhaagleiden@pzh.nl.

Tags

Fase 3RozenpleinVia44
Gerelateerde artikelen
Back To Top