Skip to content

Ringsteken op de Berkhei

10 augustus 20122 minute read

Wassenaar – Op zondag 12 augustus 2012 zal het ringsteken te paard weer plaatsvinden op de Berkheistraat. Een leuk traditioneel volksspel waar paardenminnend Wassenaar en omgeving ieder jaar vol verwachting naar uitkijkt. De organisatie is een samenwerking tussen de Wassenaarse Oranje Vereniging en Paardensportvereniging Koningin Emma.

Inschrijven
De inschrijving is gratis en vanaf 10.30 uur. Deelname is voor eigen risico. Sluiting inschrijving is om 11.15 uur; aanvang ringsteken 11.30 uur. Je ontvangt een consumptiebon voor Café “t Hoekje” of de kantinewagen op de Berkhei en een herinneringsvaantje. Ook krijg je een startnummer, dat duidelijk zichtbaar aan je been bevestigd moet worden, zodat de jury het goed kan zien. Graag deze beennummers EN de houten steekzwaarden na afloop weer inleveren bij de jurywagen, zodat ze volgende jaar weer gebruikt kunnen worden.

Jury
Net als voorgaande jaren hopen we op veel deelnemers. Vorig jaar waren dat er meer dan 100! Ook dit jaar wordt er weer “klassiek” gekeurd op toilettering, verzorging harnachement (tuig) en beslag. Maar ook is er een aparte categorie voor ORIGINALITEIT. Wees eens creatief en bedenk een leuke outfit voor jezelf en je paard! Je mag natuurlijk ook “gewoon” als recreatieruiter komen, maar een CAP en veilig schoeisel is altijd verplicht! De (geld!)prijzen zullen verdeeld worden in de volgende categorieen: Jeugd (tot 18 jaar) en volwassenen, dit geldt zowel voor ringsteken, als toilettering en originaliteit.

De gewenste steekhoogte kan bepaald worden bij de meetpaal op het terrein. Deze dien je door te geven aan het secretariaat. Er zullen 3 ringen hangen en er wordt in 2 rondes gestoken. Er dient een vlot tempo draf, tὅlt of galop gereden te worden. Bij een te laag tempo waarschuwt de jury. Er zal een laag zand liggen op de baan.

Vanaf 14.00 uur komen de aanspanningen aan de start. Ook bij de rijtuigen wordt er gekeurd op toilettering, harnachement en hoefbeslag. Maar ook op originaliteit. Kom vooral kijken, want dit is de dag dat de prachtigste antieke rijtuigen uit het koetshuis tevoorschijn komen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op het marktterrein om 13.30 uur door Jan Stallinga, voorzitter van de Wassenaarse Oranje Vereniging.

Tags

BerkheiRingstekenZOMERFEESTWEEK_W
Gerelateerde artikelen
Back To Top