Skip to content

Murat Isik signeert zijn debuutroman Verloren Grond

17 augustus 20122 minute read

Wassenaar – Zaterdag 1 September zal Murat Isik zijn debuutroman Verloren Grond signeren bij Boekhandel De Kler Wassenaar aan de Langstraat 148 te Wassenaar tussen 14-16 uur.

Het boek Verloren Grond speelt zich af in Turkije in de jaren zestig. De twaalfjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht en nu door Zaza’s wordt bevolkt. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefde verhalenverteller. Zijn moeder is een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar vlammende ogen en scherpe tong. Op een dag slaat het noodlot toe: na een beenbreuk wordt zijn vader getroffen door gangreen en moet zijn been worden afgezet. Door die ingrijpende gebeurtenis verandert hij op slag in een breekbare man zonder waardigheid en levenslust.
Halsoverkop besluit hij het vee te verkopen en met zijn gezin terug te keren naar zijn geboortedorp waar hij grond bezit. Maar daar worden zij tot zijn verbijstering zeer vijandig ontvangen en moeten ze een strijd leveren op leven en dood. En zo sleurt hij zijn gezin mee in zijn tragische ondergang.

Murat Isik (Ismir, 1977) schrijft columns voor MTNL en Joop, en publiceerde korte verhalen in Lava Literair, De Brakke Hond, Contrast en de verhalenbundel Fasten your seat belt! In 2011 won hij de El Hizjra Literatuurprijs voor zijn korte verhaal ‘De laatste reis’. Isik is werkzaam als jurist. Verloren grond is zijn debuutroman.

Tags

De KlerMurat IsikVerloren Grond
Gerelateerde artikelen
Back To Top