Skip to content

Ruim 500 kinderen treffen elkaar op de Wassenaarse Sport- en speldagen

21 augustus 20124 minute read

Wassenaar – Al weer voor de 16e keer organiseerde de stichting Spelenderwijs de Wassenaarse sport- en speldagen voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Het thema was: “Ik hou van Holland” en dat was natuurlijk helemaal raak!

De kinderen werden ook dit jaar verdeeld in ‘pinkies’(7 of 8 jaar), ‘stuiters’ (9 of 10 jaar) en ‘bonken’(11 of 12 jaar). Bij ieder team van ongeveer 13 of 14 kinderen waren 2 of zelfs 3 leiders of leidsters aanwezig. Dan ook nog vele ouders die een dag kwamen helpen, naast al die 65 leiders.

En voor de ‘megabonken’ van 13, 14 en 15 jaar was ook een heel programma gedurende de 2 dagen. De staf van 20 personen kon al deze hulp goed gebruiken bij een fantastisch en heel spectaculair programma.

De pinkies kwamen op maandagmorgen allemaal naar sporthal de Schulpwei. Het was gezellig druk en na het openingsspel hebben de 150 kinderen zich drie dagen lang vermaakt met allerlei uiteenlopende activiteiten, zoals waterspelletjes, sporten, zwemmen, een bosspel, survival, speurtocht en een vossenjacht. Vooral de poffertjes en het jeu de boule-spel bij de WPC vonden gretig aftrek. De afsluiting was woensdagmiddag met het bekend maken van het winnende team (de Razende Rembrandts), die de meeste muntjes hadden gewonnen en een leuke dansact. Vele ouders, opa’s en oma’s waren aanwezig en de tribunes zaten helemaal vol.

De 180 stuiters hebben zich op maandag vermaakt met verschillende activiteiten bij de Scouting van Woesik en op de sportvelden van het Adelbert College. De dinsdag speelde zich af op het sportveld van het Rijnlands naast het zwembad. Daar werd een Zweeds loopspel gedaan en een bosspel. En natuurlijk werd op deze warme dag ook gezwommen. De woensdag was helemaal spectaculair: de hele dag was er een survival bij scouting van Woesik en in de polder bij de boerderij van den Hollander. De teams moesten 12 onderdelen doen, maar al snel na de start om 9.30 uur lagen de eerste kinderen in het water van de wetering!! Het was een groot feest!!

Arne, een deelnemer van de stuiters, vertelt ons: “Je leert nieuwe vriendjes kennen. Het is leuk en je bent 3 dagen van de vakantie lekker bezig. Elke dag is anders. En je komt lekker vies en moe thuis. Ook de sportmiddag was erg leuk. Er was zitbal, frisbee, trefbal en touwtrekken tegen de leiding. De leiding was zo omver!!”

De 120 bonken hebben op maandag een bosspel gedaan en verder een programma rondom het zwembad. Daar hebben de meeste kinderen onder begeleiding van ervaren duikinstructeurs voor het eerst met echte zuurstofflessen op hun rug, in het diepe bad gedoken. Op dinsdag was er een programma bij de sporthal, was er een fitnessgebeuren en bootcamp bij X-treme Fit, en was er slagbal op het veld bij Blauw Zwart. En dan natuurlijk op woensdag met de bus weg naar De Kwakel voor een grote en mooie survival in de polder. De 3 bussen waren om 17.00 uur weer terug met vermoeide maar tevreden kinderen.

Megabonken
De kinderen uit de klassen 1, 2 en 3 van de middelbare school hebben een programma gehad van 2 dagen; de eerste dag zijn ze naar Green Adventures in Duinrell geweest. Ze deden daar het grote parcours in de bomen; via lange touwbruggen die hoog in de bomen gespannen zijn, moesten ze met een veiligheidstuigje een heel parcours hoog boven de grond afleggen. Op dinsdag zijn ze op de fiets naar Dutch Waterdreams in Zoetermeer gegaan, waar bijna 50 kinderen volop waterplezier hadden met raften en bodyboarden.

Vrijwilligers
Ruim 100 vrijwilligers zijn de afgelopen sport- en speldagen in de weer geweest om dit Wassenaarse festijn voor ruim 500 kinderen weer te laten slagen. En dat is goed gelukt. Alle staf, leiding, EHBO, catering, fotograven, duikers, hulpouders en sponsors: Bedankt voor alle hulp!!

We danken hierbij ook onze sponsors namens alle kinderen, te weten: C 1000, Luciano’s ijssalon, de Ingbank, de Wassenaarse jeu de boulesclub WPC, de Bloemerie, van Veen autoschade, Alles….. en nog meer, sporthal de Schulpwei, SportPlazabad Wassenaar, boerderij Den Hollander, Scouting van Woesik, Blauw Zwart, Adelbert College, Rijnlands Lyceum, Green Adventures, den Hollander kaasmarkt, Tolsteam, Tafeltennis Snel en Lenig, X-treme Fit, WZK Duikers en niet te vergeten de gemeente Wassenaar voor het verstrekken van subsidie en andere ondersteuning.

Veel kinderen vonden het jammer dat de 3 dagen zo snel voorbij waren; maar niet getreurd, want volgend jaar zijn er weer 3 Spelenderwijsdagen, namelijk op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 augustus 2013!!

INSCHRIJVEN KAN SLECHTS OP EEN DAG: ZATERDAG 2 MAART 2013, van 10.00 tot 11.30 uur in sporthal de Schulpwei.

NA DEZE DATUM WORDEN GEEN INSCHRIJVINGEN MEER AANGENOMEN!!!

Voor foto’s en verdere informatie: de site van de stichting Spelenderwijs is: www.spelenderwijswassenaar.nl

Tags

500SpelenderwijsSport- en speldagen
Gerelateerde artikelen
Back To Top