Skip to content

Geslaagde open dag bij Scouting van Woesik

23 augustus 20122 minute read

Wassenaar – De open dag van Scoutinggroep van Woesik op zaterdag 18 augustus was geslaagd. Veel vriendjes en vriendinnetjes van de groepsleden en nieuwe kinderen kwamen kijken. Voor iedereen was er iets te doen; er was een springkussen, een skelterrace, een sokkenworstelwedstrijd en allerlei waterspelletjes in en rond de sloot. De kleintjes kondengeschminkt worden, en was er voor iedereen een lekkere suikerspin.

Scouting van Woesik bestaat uit de volgende groepen: De Bevers (5 t/m 7 jaar) en Esta’s (7 t/m 10 jaar) blijven in en rond het scoutinggebouw. De Zeeverkenners (11 t/m 15 jaar) en Wilde Vaart (16 t/m 18 jaar) gaan in de periode van april tot oktober elke zaterdag naar de Kaag. Ze vertrekken om 8.00 uur met de ‘sleep’. Dat is een motorboot met daarachter alle zeilboten. Ze keren eind van de middag weer op dezelfde wijze terug naar Wassenaar. Deze manier van vervoer is relaxed, veilig en ze kunnen zo nog even lekker nagenieten van de gezellige dag. Plezier staat bij Scouting van Woesik voorop. Maar scouting is meer. Bij scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels (vanaf 5 jaar) later steeds avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen steeds meer hun eigen beslissingen. Leiding wordt in dit traject steeds meer begeleiding. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid.

Op dit moment is er, in elke groep, nog plek voor nieuwe leden. Omdat scouting zo veelzijdig is, mogen kinderen die belangstelling hebben de eerste drie weken gratis meedoen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.vanwoesik.com. Of bel met één van de bestuursleden: Inge Pronk 06- 14316450. Je kunt natuurlijk ook eens langskomen op zaterdagochtend. Wil je met onze boten mee naar de Kaag? Meld je dan even aan, zodat we een plekje in de boot voor jou reserveren. Adres: Van Duivenvoordelaan 560 (naast de jachthaven).

Tags

Open DagScoutingvan Woesik
Gerelateerde artikelen
Back To Top