Skip to content

Wassenaarder Gerard Helders nu oudste man van Nederland

23 augustus 201246 second read

Wassenaar – Momenteel is Helders de oudste man van Nederland door het overlijden van Cornelis Geurtz (110) op 21 augustus 2012. Hij is de oudste ingezetene van Nederland die niet alleen bekend is vanwege zijn hoge leeftijd en, sinds het overlijden van de al jarenlang in Duitsland woonachtige 108-jarige Johannes Heesters op 24 december 2011, ook de oudste ‘bekende Nederlander’.

Helders woont momenteel, als 107-jarige, in Wassenaar. In juni 2009 vierde Helders dat hij tachtig jaar eerder afgestudeerd was in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Op zowel zijn 105e, 106e alsook zijn 107e verjaardag werd hij bezocht door burgemeester Hoekema, die bij alle gelegenheden op het gemeentelijke weblog schreef dat de voormalig minister nog in goede gezondheid verkeert en goed op de hoogte is van alle actualiteit.

Nieuwe oudste Nederlander
Door de dood van Cor Geurtz is weer een vrouw de oudste Nederlander. Egbertje Leutscher-de Vries uit het Drentse Havelte werd geboren op 22 oktober 1902 en hoopt binnenkort haar 110e verjaardag te vieren.

Tags

Gerard HeldersOudsteWassenaarder
Gerelateerde artikelen
Back To Top