Skip to content

Raad op werkbezoek bij politie

24 augustus 20122 minute read

Wassenaar – Vrijdagochtend 24 augustus was de Wassenaarse gemeenteraad op werkbezoek bij de politie. Bureauchef Wilma Marsman ontving de raadsleden van VVD, D66 en CDA op het politiebureau aan de Hofcampweg. Burgemeester Jan Hoekema opende de ochtend waarna zowel vertegenwoordigers van de gemeente als van de politie de raad bijpraten over ontwikkelingen op het gebied van openbare orde en veiligheid. Ook de Officier van Justitie was aanwezig.

Naast de wettelijke kaders en aankomende wetswijziging werden ook de voortgang van de vorming van de nationale politie en gevolgen voor Wassenaar besproken. Daarnaast kreeg de raad inzicht in de cijfers die voor ons dorp gelukkig aan het dalen zijn. Tenslotte werd uitgebreid stilgestaan bij lokale prioriteiten: verkeer en jeugd. De aanwezige raadsleden zien veel in een integrale benadering van veiligheid en willen graag dat gemeente en politie samenwerken om ook alle veiligheidspartners nauw te betrekken bij het nieuwe veiligheidsplan: van scholen tot horeca-ondernemers en van particuliere beveiligingsbedrijven tot woningbouwvereniging.

De eerste aanzet voor een inhoudelijk veiligheidsdebat in de raad is hierbij gegeven en zal zeker worden vervolgd. Daarnaast benadrukten politie, gemeente en raad het belang van burgerparticipatie. Er zijn al goede voorbeelden dat daders gepakt zijn door tips van inwoners. Alle Wassenaarders worden nogmaals van harte uitgenodigd zich aan te melden bij Burgernet.

Tags

GemeenteraadPolitieWerkbezoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top