C-jeugd Olympia ’72 opent het handbalseizoen 2012/2013

27 augustus 20122 minute read

Wassenaar – De vakantie is weer voorbij en het afgelopen weekend ging de handbalcompetitie weer van start. Met name voor de C jeugd begon het seizoen met een aantal uitwedstrijden. Zo traden de meisjes C-jeugd aan tegen EHC uit Leidschendam. Dat je ook aan het begin van het seizoen direct ‘scherp’ moet zijn bleek al snel want de Leidschendamse meisjes scoorden de eerste de beste aanval direct een doelpunt. Gelukkig maakte Laura Onderstal met een prachtig schot in de bovenhoek al snel 1-1. Dat gaf de Wassenaarse meisjes weer moed. Amelia van Dun verrichtte vervolgens goed keeperswerk maar ook zij helaas niet voorkomen dat Olympia 72 met rust tegen een 6-4 achterstand aankeek. De tweede helft nam Robin van Eeden het keeperswerk over maar EHC bleek toch te sterk voor de meisjes van Olympia72 die nog moesten wennen aan de andere speelwijze op het ‘hogere leeftijdsniveau’. Helaas verloren zij de wedstrijd met 12-5.

Ook de heren C jeugd van Olympia 72 moesten het spits afbijten. Zij togen voor hun wedstrijd naar Boswijk in Den Haag  alwaar de weergoden de handballers gelukkig goedgezind waren. Ondanks de dreigende regenbuien bleef het grotendeels droog. De jongens die vanwege de vakantieperiode nog niet met elkaar hadden kunnen trainen spelen al weer enige tijd samen en mede daardoor wisten zij elkaar weer feilloos te vinden. Matthijs Harren bleek in het doel moeilijk te passeren. Gaandeweg de wedstrijd kan Olympia’72 door sprongschoten en afstandschoten van Christiaan van Corstanje, Wessel de Groot en Maurits HolstHercules op afstand houden. Moe maar voldaan konden de Wassenaarse jongens de punten mee naar huis nemen. Eindstand 5-14