Skip to content

De molen “Windlust” in oude glorie hersteld

29 augustus 201239 second read

Wassenaar – Op zaterdag 8 september om 11.00 uur wordt de molen “Windlust” officieel geopend na een rigoureuze onderhoudsbeurt. Het leek de gemeente Wassenaar een uitstekende gelegenheid om op de jaarlijkse Open Monumenten Dag de molen in het zonnetje te zetten. Om de wieken van de molen weer te laten draaien, zal molenaar Carl Eisma samen met wethouder Marc van Dijk de vang lichten.

Onderhoud
Het voornemen van de gemeente was om de molen dit jaar een grote schilderbeurt te geven en plaatselijk het voegwerk te herstellen. Tijdens de uitvoering bleek toch een grondige aanpak van de molen met bijbehorende woning nodig te zijn. Zo zijn de koningsspil en het voeghout hersteld en is de riolering aangepast in verband met ernstige wateroverlast. Het resultaat mag er zijn; het Rijksmonument is in oude glorie hersteld.

Tags

HersteldMolenWindlust
Gerelateerde artikelen
Back To Top