Skip to content

Werkzaamheden fietstunnel Den Deijl komende tijd

31 augustus 20123 minute read

Wassenaar – De betonbouw aan de tunnel is afgerond. Op dit moment worden er werkzaamheden aan de afwerking van het beton uitgevoerd en het trottoir in de tunnel bestraat. Het asfalteren van het fietspad wordt op dinsdag 4 september en woensdag 5 september uitgevoerd.

Vanaf donderdag 6 september wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van de glasmozaïektegels op de wanden van de fietstunnel. Het tegelen duurt ongeveer elf weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het aanbrengen van de verlichting in de tunnel wordt na het betegelen van de tunnelwanden uitgevoerd. Als de tunnelwanden klaar zijn wordt de leuningconstructie (hekwerk) aangebracht.

In september wordt ook gestart met reconstructie van de omgeving aan de kant van de Papeweg van de fietstunnel. Het asfalt van de tijdelijke wegverlegging van de N44 wordt verwijderd en de omgevingsruimte wordt opnieuw ingericht. Medio oktober/november wordt gestart met het verwijderen van het werkterrein langs de Rijksstraatweg (N44) achter het Shell tankstation. Om indruk te krijgen hoe de fietstunnel Den Deijl eruit ziet als u erin staat, kunt u kijken op www.wassenaar.nl/fietstunnel voor een 360 graden voorstelling.

In-/uitrit N448 & kruising Burgemeester Staablaan – (parallelweg) Papeweg
Binnenkort wordt ook gestart met de aansluiting van de fietstunnel met de kruising parallelweg Papeweg en de Burgemeester Staablaan. Ook wordt er een nieuwe ontsluiting (in-/uitrit) van de kruising parallelweg Papeweg en de Burgemeester Staablaan naar de Papeweg (N448) gerealiseerd. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden zijn enkele afsluitingen nodig. Direct aanwonenden worden hierover extra en tijdig geïnformeerd. Voor (brom-)fietsers wordt een omleiding ingesteld tijdens deze werkzaamheden.

Omleiding (brom-)fietsers tijdens werkzaamheden Papeweg – Burgemeester Staablaan
Ter hoogte van de Vinkelaan wordt voor de (brom-)fietsers een omleiding naar de busbaan Papeweg (N448) gemaakt. Deze wordt vlak voor de afslag naar de Rijksstraatweg (N44) weer teruggeleid naar het oorspronkelijke fietspad. Dit wordt aangegeven met gele omleidingsborden. De busbaan wordt afgesloten voor voertuigen en busmaatschappij Connexxion is over deze omleiding geinformeerd.

Nieuw parkeerterrein ter hoogte van het voormalige carpoolterrein
Op het voormalige carpoolterrein langs de Rijksstraatweg worden twaalf nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. Middels een hoogtebeperking (circa 2.00 meter) wordt voorkomen dat het parkeerterrein als stalling voor allerlei bedrijfsvoertuigen kan worden gebruikt. De in- en uitrit van het parkeerterrein komt parallel aan de zuidkant van de tunnel te liggen.

Heeft u vragen? U bent van harte welkom in de informatiekeet
Ten tijde van de werkzaamheden staat er aan de Burgemeester Staablaan een informatiekeet. Hier kunt u terecht voor meer informatie, bijvoorbeeld om bouwtekeningen of een uitgebreide planning van de werkzaamheden te bekijken. De informatiekeet is geopend op werkdagen tussen 08.00 tot 16.30 uur en. Uiteraard kunt u ook altijd uw vraag per e-mail stellen via fietstunnel@wassenaar.nl.

Wekelijks inloopspreekuur wethouder in de informatiekeet
Verkeerswethouder Mw. Dienke Dekker houdt wekelijks spreekuur op dinsdagmiddag van 16:30 uur tot 17:30 uur. U kunt zonder het maken van een afspraak langskomen. Op de dinsdagen 4, 11, 18 en 25 september vindt er geen inloopspreekuur plaats.

Actuele informatie
Kijk voor actuele informatie over en meer foto’s van het project en de werkzaamheden op www.wassenaar.nl/fietstunnel. Ook kunt u zich abonneren op de digitale nieuwsbrief door een e-mail te sturen aan fietstunnel@wassenaar.nl. U ontvangt deze nieuwsbrief en eventueel aanvullende informatie dan digitaal van ons. Via dit e-mailadres kunt u ook (algemene) vragen stellen.

Tags

Den DeijlFietstunnelWerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top