Skip to content

Thema avond ‘Groen van Toen’

2 september 201255 second read

Wassenaar – Als opmaat naar de Open Monumentendag wordt op woensdag 5 september ’s avonds in De Paauw een thema-avond georganiseerd over ‘Groen van Toen’. De avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en is voor belangstellenden gratis toegankelijk.

e organisatie is in handen van het Comité Open Monumentendag Wassenaar van de Historische Vereniging Oud Wassenaer. Na een openingswoord door Antoon Claassen, wordt een lezing gehouden door architectuurhistorica Marina Laméris, auteur van het eerder dit jaar verschenen standaardwerk ‘De buitenplaats en het Nederlandse landschap’, met als titel: ‘De buitenplaatsen en het landschap in Wassenaar’. In deze inleiding gaar Marina Laméris uitgebreid in op de betekenis van de groene en landschappelijke aspecten van de Wassenaarse buitenplaatsen.

Na deze lezing wordt een nieuwe publicatie over Wassenaar gepresenteerd: ‘Wassenaars Groen van Toen’, een uitgave over het historisch groen in Wassenaar, die geheel gewijd is aan de historische buitenplaatsen in Wassenaar, maar ook aan moestuinen, akkers en bollenvelden. In de uitgave wordt ook teruggekeken op de vele weilanden en bollenvelden die plaats moesten maken voor nieuwbouwwijken en er wordt een blik geworpen op de toekomst.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top