Skip to content

Weergaloze eerste overwinning voor Jeroen Slaghekke!

4 september 20123 minute read

Wassenaar – Al in zijn eerste seizoen heeft Jeroen Slaghekke zijn eerste overwinning in de Formule Renault 2.0 te pakken. Op het circuit van Most in Tsjechië reed de rookie uit Wassenaar in race twee vanaf plek zes naar de zege. “Een geweldige beloning voor ons allemaal.”

Net voor de seizoensstart komt de deal met Van Amersfoort Racing rond. Jeroen Slaghekke mist zo belangrijke baantijd in de winterperiode. Het komt erop neer dat rijder en team vooral in de races moeten leren. Op het circuit van Most, tijdens de zesde ronde van het Northern European Championship, valt alles op z’n plek met een overwinning waarop niets valt af te dingen.

Met een sterke start katapulteert Jeroen vanaf plaats zes meteen naar de derde plek. Rondenlang zit hij Josh Hill (zoon van oud-F1-wereldkampioen Damon) en Jake Dennis in de versnellingsbak en profiteert direct als Josh Hill uitvalt met een technisch probleem. Kort daarna moet ook kampioenschapsleider Jake Dennis eraan geloven. Jeroen Slaghekke rijdt aan de leiding.

“Die laatste ronden waren spannend, maar wel op een goede manier. Ik wist dat ik de snelheid had om voorop te blijven en dat geeft vertrouwen.” Foutloos klaart Jeroen Slaghekke de klus. Na 25 minuten raast hij als winnaar over de streep voor Gabriel Casagrande en Jordan King. “Dit voelt echt fantastisch! Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Ik heb al enkele races het gevoel dat we snel genoeg konden zijn voor een podiumplek, maar dat het hier in Most gebeurt had ik niet verwacht”, vertelt de winnaar openhartig. “In de vrije trainingen liep het eigenlijk helemaal niet. Maar nu hebben we het met z’n allen toch voor elkaar gekregen!” 

De eerste zege voor Jeroen Slaghekke is ook een mooie opsteker voor Van Amersfoort Racing. Het vermaarde team uit Huizen won voor het laatst in de Formule Renault 2.0 in 2010. “Deze overwinning is een geweldige beloning voor ons allemaal; het hele team heeft hier keihard voor gewerkt! Deze lijn moeten we in de rest van het seizoen zien door te trekken.”

Daarbij steekt Jeroen Slaghekke ook zijn hand in eigen boezem. “De eerste kwalificatie was erg moeilijk. Ik reed slechts een twintigste tijd en daar heb je het hele weekeinde last van.” In de eerste race finisht de rookie als zestiende na het vroegtijdig beschadigen van zijn voorvleugel, wat ook meteen de startpositie is voor de derde wedstrijd. Waarin Jeroen eindigt als elfde. “De volgende stap is om onze kwalificaties constant goed te krijgen om zo vooraan mee te kunnen blijven vechten voor podiumplekken en overwinningen.” Zijn eerste overwinning zorgt ervoor dat Jeroen Slaghekke na zes ronden de best geklasseerde Nederlandse coureur in het NEC Formule Renault is.

Stand Northern European Cup Formule Renault 2.0: 1. Jake Dennis 306; 2. Jordan King 255; 3. Josh Hill 228; 4. Jeroen Slaghekke 192.

Tags

Formule Renault 2.0Formule Renault 20Jeroen SlaghekkeOverwinning
Gerelateerde artikelen
Back To Top