HGC Dames 1 wint met 6 – 0 van Ring Pass

5 september 20123 minute read

Wassenaar – HGC Dames 1 heeft een heldere doelstelling: promotie poule halen, daarna via play offs terug naar de hoofdklasse, waar HGC hoort. De ultieme ambitie, door hard te trainen, is nog wat hoger: zonder play offs, dwz 1e in de promotie poule, meteen naar de Hoofdklasse. Wij hopen dat u ons helpt, langs de lijn. Echt, het werkt!

Een aantal speelsters werd van buitenaf aangetrokken (zij zullen zeer binnenkort officieel worden voorgesteld op onze HGC website). In combinatie met het al het aanwezige talent en de routine, zal dat komend seizoen tot iets moois leiden.

Ter voorbereiding op de competitie gaan we op toernooi in Tilburg. Daar komen we in de finale onze 1ste tegenstander van de competitie Ring Pass tegen. In een gelijk opgaande wedstrijd, 1-1, trekken wij uiteindelijk na shoot outs (dat wordt trainen) aan het kortste eind. Ring Pass vertrekt met de beker naar huis. Wij beseffen dat we het ook in de competitie erg lastig tegen ze kunnen krijgen als we niet scherp zijn en onze kansen niet weten te benutten.

Zondag 2 september op de Roggewoning: we starten wat onrustig tegen Ring Pass uit Delft. Het spel gaat over en weer. Serieuze kansen zijn er tot de 10de minuut niet. Dan start Gaelle (G) een aanval op, wordt niet aangepakt door de verdedigers van Ring Pass en kan zo de bal achter de keepster schuiven. De 1-0 is een feit. We gaan op zoek naar meer. Snel daarop een strafcorner die G weer super weet af te maken, 2-0. Dit smaakt naar meer. De volgende corner lukt net niet, maar als Sophie (Soof) mag aanleggen is het wederom raak. 3-0 op het scorebord. Vlak voor rust, de teller draait nogmaals, uit een prachtige aanval de 4-0. Jaja, G scoort een mooie hattrick.

In de rust bespreken we belangrijke zaken. Doel is ook in de 2de helft doelpunten te maken, met behoud van controle. Ring Pass heeft de organisatie echter wat meer op orde en biedt behoorlijk tegenstand. Zij laten zich niet zomaar van het veld aftikken en gaan hard op zoek naar een doelpunt. Echter is het aan ons om het volgende doelpunt bij te schrijven, 5-0. Een super aanval, die Laura (Lau) vervolgens feilloos binnenschiet. Lau speelt ook een grote rol bij de 6-0. Ze zet Bernice (Bies) zo vrij op kop cirkel dat ze de hoek kan uitzoeken en met een harde knal is de eindscore bepaald.

Een prima 6-0 overwinning, zeker voor de 1ste competitiewedstrijd, maar voor volgende week zal het allemaal nog net even beter en scherper moeten. We reizen dan af naar Eindhoven en hopen daar weer een mooi resultaat neer te zetten!