Skip to content

Voltige vereniging tweede bij Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo

5 september 20122 minute read

Ermelo – Zaterdag 1 september waren de Nederlandse Kampioenschappen voor voltige. Voltige is een paardensport waarbij turnoefeningen worden getoond op een galopperend paard. De Voltige vereniging van de Manege aan de Papeweg tussen Voorschoten en Wassenaar had zich met team 1 gekwalificeerd voor deze kampioenschappen in de D-categorie . Zij mochten afreizen naar Ermelo om vervolgens met een verdiende tweede plaats weer huiswaarts te keren.

Om half negen stonden de paarden van de verenigingen uit het hele land klaar voor een medische keuring. ‘s Ochtends stonden de verplichte oefeningen op het programma. Deze verplichte oefeningen worden gedaan op een galopperend paard dat aan een longe (lange lijn) op een cirkel loopt. Met deze oefeningen moeten de voltigeurs laten zien dat ze basisvaardigheden zoals de opsprong, vrije zit en staan beheersen. De oefeningen moeten zodanig uitgevoerd worden dat het paard er geen last van heeft. Een goede techniek en conditie is daarbij onontbeerlijk. De voltigeurs uit Voorschoten en Wassenaar hebben heel netjes gewerkt en kwamen daarmee in het tussenklassement op de eerste plaats terecht. In de middag stond de vrije kür op het programma. Hierbij laat een team van zes voltigeurs een combinatie van zelf verzonnen oefeningen zien. Zij mogen dan ook met twee personen tegelijk op het paard hun oefeningen laten zien. Deze kür wordt beoordeeld door drie juryleden op moeilijkheidsgraad, originaliteit, vloeiende uitvoering en uitstraling van het team en het paard. De voltigeurs hebben een mooie kür laten zien. Echter de kür van het team van de Wittegheit uit Odiliapeel was net iets beter, waardoor de Wassenaarse Manege met het minimale verschil van 0,1 punt op een verdiende tweede plaats eindigde bij deze Nederlandse Voltige Kampioenschappen.

De concurrentie was echter groot. Team 1 eindigde uiteindelijk met een minimaal verschil van 0,1 punt, op een verdiende 2e plaats bij deze Nederlandse voltige Kampioenschappen.

Tags

NKTweedeVoltige
Gerelateerde artikelen
Back To Top