Skip to content

Supersnelrecht voor Haagse veelpleger

9 september 20122 minute read

Wassenaar – Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie zaterdag 8 september om 07.00 uur een 41-jarige Haagse veelpleger aanhouden. De man probeerde bij een schuur aan de Waalsdorperweg in te breken, maar werd daarbij betrapt door de eigenaar. Hij moet zich dinsdag 11 september voor de supersnelrecht (SSR) verantwoorden

Die hield de Hagenaar vast en belde de politie. De man had op het terrein diverse schuren opengebroken en getracht had enkele voertuigen weg te nemen waaronder een old-timer, een Harley davidson en een boot. Agenten constateerden dat de man een zeer actieve veelpleger uit Den Haag was. In samenspraak met het Openbaar Ministerie werd besloten de man dinsdag 11 september al voor de supersnelrechtrechter (SSR) voor te geleiden.

Focus op veelplegers
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.

Tags

SupersnelrechtVeelplegerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top