Blauw-Zwart laat punten liggen

10 september 20123 minute read

Wassenaar – Overwinningen moet je pakken, die komen niet aanwaaien. De Blauw-Zwarte formatie van UTS Van der Geest & Abbink liet zaterdag bij DVC onnodig twee punten liggen.

Een ding werd al snel duidelijk in deze wedstrijd: Blauw-Zwart heeft qua voetbalvaardigheden en combinerend vermogen meer in huis dan DVC. De trouwe Wassenaarse supporters hadden er dus alle vertrouwen in. De Blauw-Zwarten speelden de bal regelmatig soepel rond, de tegenstander moest het hebben van inzet, lange ballen en opportunisme. Maar met dat laatste kan je soms ver komen, kijk maar naar de politiek. Gedurende de eerste helft kreeg je als toeschouwer een wat ongeduldig gevoel, zo van “Wanneer gaat er nou iets gebeuren?”. Pas in de 15e minuut kreeg een van de keepers, in dit geval Bobby Jalhay een bal op doel.
Achter zat het bij de UTS van der Geest & Abbink formatie aardig in elkaar. Jasper van der Boer speelde zeer sterk, Jeroen Verhart ondersteunde hem daar in het midden goed bij en nieuweling Thom van den IJssel voldeed prima als rechtsback. Jos Oudshoorn op links speelde ongelukkig en had ook nog eens de enige goede voetballer van DVC tegenover zich. En ineens, in de 26e minuut gebeurde er iets en het was direct raak. Een mooie opgebouwde aanval, goed weglopen van Rick Hoogenboom, gevolgd door een uitstekende assist en Guy van Vliet liep de bal binnen. Blauw-Zwart aan de leiding en iedereen verwachtte snel een grotere voorsprong. In de 33e minuut zorgde een scrimmage voor het doel van DVC voor gevaar, maar op miraculeuze wijze bleef de bal buiten de palen.

De tweede helft, met Sake Teeling voor Jos Oudshoorn, begon veelbelovend. In de 48e minuut een prima aanval over rechts, Jorick Voogel trekt de bal goed terug, maar de inzet van Wilmar van der Ham wordt op het laatste moment geblokkeerd.
En toen kwam de periode waarin de mannen van de UTS Van der Geest & Abbink brigade de winst hadden moeten pakken. Daar kwamen ook mogelijkheden voor, tussen de 50e minuut en 75e minuut. Guy van Vliet komt een keer vanaf links naar binnen, schot net naast. Daniel Singleton vanaf links in kansrijke positie, maar niemand biedt zich aan. Kopbal van Jeroen Verhart na een slimme vrije trap van Bas Conradi. Geen goals en daarna zakt Blau- Zwart weg. Guy van Vliet roept nog: “Er moet meer pit in!”, maar een kwartier voor tijd gaat het mis na balverlies op het middenveld (1-1). Drie minuten later leken de Blauw-Zwarten het weer op te pakken. Guy van Vliet speelde zich goed vrij, speelde Sake Teeling aan, die vond de keeper op zijn weg en in de rebound zorgde Rick Hoogenboom voor 2-1. Maar Blauw-Zwart kwam niet meer aan voetballen toe, de Delftenaren begonnen een wanhoopsoffensief. En dan krijg je hachelijke situaties voor het Wassenaarse doel, situaties waarbij om een strafschop word gevraagd en die kwam er dan ook, in blessuretijd (2-2). En gelukkig bracht in dezelfde minuut de lat redding, anders was er zelfs geen punt mee naar Wassenaar gegaan.