Skip to content

Molen Windlust geopend

10 september 201237 second read

Wassenaar – Op zaterdag 8 september werd de molen “Windlust” officieel geopend na een rigoureuze onderhoudsbeurt. Het was volgens de gemeente Wassenaar een uitstekende gelegenheid om op de jaarlijkse Open Monumenten Dag de molen in het zonnetje te zetten. Wethouder Marc van Dijk nam de heropening van de molen voor zijn rekening.

Onderhoud
De bedoeling was dat de molen alleen een grote schilderbeurt zou krijgen en om plaatselijk het voegwerk te herstellen. Tijdens de uitvoering bleek toch een grondige aanpak van de molen met bijbehorende woning nodig te zijn. De koningsspil en het voeghout zijn hersteld en de riolering is aangepast in verband met ernstige wateroverlast. Het resultaat mag er zijn; het Rijksmonument is in oude glorie hersteld.

Tags

GeopendMolenWindlust
Gerelateerde artikelen
Back To Top