Skip to content

WZK opent seizoen met avondmarathon

10 september 20122 minute read

Wassenaar – Dit weekeinde werd het seizoen voor de wedstrijdzwemmers van WZK geopend met een geweldige avondmarathon. In het vijfmei bad in Leiden werd er van 18.30 t/m 24.00 uur achter elkaar doorgezwommen. Op deze manier wordt het competitieseizoen met een feestje geopend. En wat voor een feest. De hele avond werd er niet alleen gezwommen. Maar ook de zwemmers die even niet in het water lagen deden erg hun best om er een echt feest van te maken. Iedere zwemmer die het water inging werd met luid enthousiasme aangemoedigd.

De avond werd verdeeld in blokken. Eerst werd er een uur lang 50 meter vrije slag estafette gezwommen. In het volgende uur kwamen de duurzwemmers aan de beurt, zes zwemmers die elk 10 minuten zwommen. Na deze duurzwemmers was er weer een half uur 50 meter estafette. In deze eerste estafettes mochten de jongere zwemmers van WZK mee zwemmen. Er waren een aantal die net uit de jeugd in opleiding wedstrijden kwamen en deze kinderen keken hun ogen uit. Als de zwemmers niet in het water lagen stonden ze te dansen op de muziek. Om 21 uur gingen de jongste zwemmers naar huis, de overige waren op dat moment weer een uur aan het duur zwemmen, gevolgd door een half uur durende estafette. Aan het einde van de avond waren er maar drie duurzwemmers en werd er door de hele overgebleven groep weer een uur 50 meter estafette gezwommen.

WZK heeft duidelijk aan de overige verenigingen laten zien dat zij een HEEL GEZELLIGE vereniging is. Nadat alle gezwommen meters bij elkaar waren opgeteld bleek dat WZK op een tweede plaats was geëindigd. Kijk voor alle foto’s en een paar leuke filmpjes op onze site; www.wzk-wedstrijdzwemmen.nl

Tags

AvondmarathonWZKZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top