Skip to content

Jubeleumvoorstelling van Nel Kars

11 september 20122 minute read

Wassenaar – Nel Kars staat al meer dan 50 jaar op de planken. Dat viert ze ondermeer met een nieuwe voorstelling. Komende vrijdag 14 september is ze met ‘Buigen voor Oranje’ te zien in Theater Warenar. In een tekst van Ton Vorstenbosch en in regie van René Retel, treedt Nel Kars, al ‘jongejannend’ aan in de gedaante van zes verschillende personages. Allemaal zijn ze met elkaar verbonden omdat ze zich in dezelfde situatie bevinden, op hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats. Namelijk een feestavond op Paleis Noordeinde in 1927, ter gelegenheid van de 18e verjaardag van toen nog kroonprinses Juliana. Er is nog een kaarten beschikbaar; ze zijn te reserveren via www.warenar.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Met groot succes zette Nel Kars de afgelopen decennia 4 portretten van Oranjevorstinnen neer. Ter gelegenheid van haar 50-jarig toneeljubileum speelt ze alweer voor het 2e seizoen de amusante en spannende situatiekomedie ‘Buigen voor Oranje’. Plaats van handeling is Paleis Noordeinde waar ter ere van kroonprinses Juliana’s achttiende verjaardag een groot galadiner wordt gehouden. Maar een Javaanse sultanszoon zaait onrust: zijn volk wil z’n onafhankelijkheid terug. Zal de prins zich tegen de Koninklijke familie keren, zal hij níet buigen voor de Oranjes? Of gaat deze dissident uit de tropen nog veel verder.

In ogenstrelende kostuums en met het van Nel Kars bekende, verbluffende gemak, passeert een bonte parade van personages de revue. De meeste daarvan worden verbonden door de centrale vraag: buigt ie of buigt ie niet? In een verrassende epiloog, door koningin Wilhelmina, komt daar een onverwacht antwoord op.

René Retèl doet de regie en speciaal voor Nel Kars schreef Ton Vorstenbosch de tekst.

Kaartverkoop
Buigen voor Oranje door Nel Kars is op vrijdag 14 september te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

JubeleumvoorstellingNel KarsWarenar
Gerelateerde artikelen
Back To Top