Skip to content

29 en 30 September: Cultureel programma in en om de Molen tijdens ‘Tussen Kunst en Fiets’ route.

15 september 20123 minute read

Wassenaar – Kunstgroep Wassenaar organiseert in het weekend van 29 en 30 september samen met Pulchri, de Haagsche Kunstkring, Artibrak en de Kunstenaarsvereniging Voorschoten, een speciale Kunst-Fiets-Route langs de betrokken galeries in de regio. Iedereen kan hier vrijblijvend aan deelnemen en op een sportieve wijze kennismaken met diverse kunstvormen. In Galerie in de Molen ligt een routebeschrijving (€ 2,00) en een kunstbidon voor iedere deelnemer klaar. Ook in de in Wassenaar verspreide flyers of op de website van de Kunstgroep (www.kunstgroepwassenaar.nl) vindt u informatie over dit culturele weekend.

Maar er is meer…..
Want Galerie in de Molen is niet alleen onderdeel van de fietsroute, de leden van Kunstgroep Wassenaar zijn vastbesloten de fietsende deelnemers (maar ook niet fietsende bezoekers) langdurig op het Molenplein te houden met een breed cultureel programma.

Programma
Het weekend “Tussen kunst en fiets” wordt zaterdagochtend 29 september geopend door burgemeester Jan Hoekema om 10.00 uur bij de molen. Speciaal voor deze gelegenheid wordt hij thuis afgehaald met de fiets. Na de opening is er een feestelijk ontbijt. Onder de genodigden bevinden zich de plaatselijke pers en vertegenwoordigers van sponsors van dit evenement zoals de Gemeente Wassenaar, stichting Van Ommeren de Voogd, de firma Tacx, de firma Bins en architectenbureau van Manen.

Beide dagen is er een programma waar bijvoorbeeld blues, jazz en bossa van de formatie BlueSand is te beluisteren of muziek van singer-songwriters duo Pieter van Winsen en Mathijs Stuart. Verder kan men workshops portrettekenen volgen (door Cora Beijersbergen) of porselein beschilderen (met Sophia ten Hagen). Peter de Jong zal het publiek meevoeren in zijn fantasiewereld door middel van restmaterialen en kinderen kunnen meedoen in het kinderatelier ‘Wat heb jij aan je fiets hangen?’ (Juliette Pestel). Kees Wattjes geeft een performance vol kleur en beweging en Maroesjka Verhagen zal de toeschouwers verrassen met een héél bijzondere Jan Klaasen en Katrijn. En te midden van dit kleurrijke en muzikale feest zal zaterdag om 16.00 uur een nieuwe tentoonstelling worden geopend met schilderijen van Cora Beijersbergen en Marianne Blokland en beelden van Yke Prins. Het hele weekend wordt de inwendige mens overigens niet vergeten. Er is een theetuin met smakelijke en kunstzinnige consumpties die worden verzorgd door kok / kunstenaar Monique Polman.

XXS
Tegenover de molen is nòg meer kunst te zien: de tentoonstelling ‘XXS’. De etalages op het Molenplein 8/9 zijn gevuld met kistjes die door leden van de Kunstgroep getransformeerd zijn tot kunst. Hoe wild, kleurig, ingetogen of verrassend de transformatie is geworden, is vanaf 29 september te zien! Deze kunstwerkjes zijn natuurlijk te koop.

Tags

KGWMolenTussen Kunst en Fiets
Gerelateerde artikelen
Back To Top