Skip to content

Waterpoloseizoen voor WZK weer van start

17 september 20125 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag is voor veel waterpoloteams het seizoen van start gegaan. Zo speelde Dames 2 in Bodegraven. Zij moesten duidelijk weer in het wedstrijdritme komen, want de dames stonden vrij snel met 4-0 achter. Vanaf het eind van partje 2 wisten de dames zich te herpakken en was het Silvia Remmerswaal die de doelpunten (4x) wist te maken. Ook Annika den Dulk scoorde deze wedstrijd, 2x. De dames wisten zich goed terug te knokken en er een gelijk uit te trekken, 8-8.

De 1e wedstrijd van dit seizoen moest het meisje C-team het opnemen in zwembad de Does in Leiderdorp tegen SG DKD/Koudekerk In het 1e partje van de wedstrijd waren we gelijk aan elkaar maar onze kansen werden hetzij gemist of gestopt door de keepster. Daarna brak de Koudekerkse formatie door en hadden ze veel overwicht op onze meiden. De speelsters hebben laten zien dat ze de strijd aan wilden gaan en bleven tot het laatste moment knokken voor een doelpunt. Al met al hebben we zeker niet slecht gepresteerd gezien de hele nieuwe situatie en samenstelling van het team. Helaas verloren ze deze wedstrijd met 7-1 ,maar ze gaan volgende week volop voor de winst. Een verjongd Heren 4 begon het seizoen met een uitwedstrijd bij oude bekende ZDHC.
Meestal ontspon zich de afgelopen jaren een gelijkopgaande strijd met wisselende winnaars.

Daar was deze zaterdag echter geen sprake van. Vanaf de start was WZK de bovenliggende partij. Weliswaar was ZDHC versterkt met enkele A-junioren, maar vrijwel alle duels werden desondanks door WZK gewonnen. Zonder tot sprankelend spel te komen werd ZDHC zo ver van het doel gehouden. Alleen aanvallend ontbrak er nog de vereiste scherpte. Allemaal bleken de heren het vizier nog niet op scherp te hebben staan. Het schotpercentage tussen de palen was laag. Dit keer was dat geen probleem en via 0-2 vanuit het eerste partje werd de sportieve wedstrijd afgesloten met een 5-0 overwinning. De eerste punten zijn binnen en als het samenspel nog wat automatismen gaat bevatten met een scherpere afronding kan er dit seizoen nog heel wat moois ontstaan met dit team.

Dames 1 speelde deze avond thuis tegen Z&PC. Na een minuut is het Ivon Hensen die de score opent met een taterbal en Shirley Houtman weet vrij snel daarna de 2-0 te maken, een goede start dus. Annelotte Hendriksen weet in haar eerste wedstrijd gelijk te scoren en ook regelmatig een goede pass af te geven. De dames van WZK waren duidelijk sterker en met name in het 3e partje vliegen de doelpunten om de oren. Zo weten Yvette Conradi en Ilse van Slingerland ook nog een paar keer te scoren. De tegenstander had deze wedstrijd niet zoveel te zeggen en WZK weet dan ook met 10-2 te winnen. Na de dames zijn het de jongens AJ1 die het water in duiken. Zij moeten ook even in de wedstrijd komen en de tegenstander weet daar gebruik van te maken. Al vrij snel staan de jongens met 0-6 achter. Dan is het Giovanni Sinteur die WZK wakker maakt met een mooi doelpunt. De laatste pratjes weet WZK het spel weer te herpakken en worden ze wat sterker. Thom de Jong weet ook nog 2x te scoren, maar het mocht helaas niet baten. De jongens verloren met 5-10. Heren 2 laat de tegenstander, Koudekerk, in de eerste twee patjes even het balletje rond doen gaan, maar vanaf patje 3 weten de mannen van WZK ruim afstand te nemen van de tegenstander. Aan het eind van patje 2 weet Eelco Parrel een mooi doelpunt te maken door een goede pass van keeper Sander Snelleman. In het derde patje neemt WZK afstand en is het Michel v/d Kroft die de 5-3 intikt. In het vierde patje scoort Menno van Valderen het mooiste doelpunt van de avond. De doelman van WZK gooit de man zeer strak op de hand van Joost van Bente, die de bal weer strak op de hand van Menno gooit en deze scoort. WZK weet de wedstrijd met 10-4 te winnen.

Zaterdag speelde WZK heren 1 de eerste ronde van de Man Meer Cup, het bekertoernooi voor ploegen uitkomend in de landelijke competitie. Loting had bepaald dat Katwijk 1 de tegenstander was. WZK komt dit jaar in de derde klasse uit en Katwijk speelt in de eerste klasse. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat deze wedstrijd nooit een echte wedstrijd zou worden. Het krachtverschil was gewoon te groot. WZK maakte indruk met een zeer goed georganiseerde verdediging. Zo liep WZK in het eerste partje uit naar een 4-0 voorsprong, welke stand in het tweede partje werd verdubbeld. Door de veilige voorsprong vond er ietwat verslapping plaats hetgeen Katwijk wist af te straffen door eenmaal te scoren in het derde partje waarmee de stand op 10-1 in het voordeel van WZK kwam. In het vierde partje speelde WZK de wedstrijd rustig uit en werd de eindstand uiteindelijk 14-4. Zaterdag 21 september vindt de return plaats in het Sterrenbad, tijdstip 21.15 uur.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top