Skip to content

Nutsschool Wassenaar in de spotlight

18 september 20122 minute read

Wassenaar – Dinsdagochtend (18 september j.l.) werden de kinderen uit groep 7 van de Nuts vroeg wakker met maar één gedachte: “Vandaag is het zover!”. De hele week gonsde de school al van opwinding, want Vivienne vd Assem en Ron Boszhard komen vandaag – in gezelschap van hun camera- en geluidsmannen – de school op z’n kop zetten.

Groep 7 is nl. uitverkoren om mee te doen aan Z@ppsport ‘The Battle’. Vijf jongens en vijf meisjes zullen uiteindelijk tegen elkaar strijden op een – tot nu toe – geheime locatie in een – tot nu toe – geheim gehouden sport.

Maar voor het zover zal zijn, zullen eerst de twee teams samengesteld moeten worden.

De jongens en de meisjes uit groep 7 waren er helemaal klaar voor én gingen er voor. Regen en koude kon hen niet deren, ze wilden állemaal dolgraag meedoen en winnen. Een knockout zou de uitverkorenen voor het jongens- en meisjesteam bepalen. De jongens mochten eerst.

En de jongens beten zich vast in de opdracht (een soort push up, waarbij de armen en de benen niet mochten doorbuigen en de rug gestrekt moest blijven; bij een knie of buik op de grond ben je af). Hoofden liepen rood aan, armen gingen trillen, regen druppelde…. Het viel niet mee.

DSC 0184

Vijf jongens hielden vol: het was buigen of barsten, maar dat deed geen van deze stoere knullen.

Was het oorspronkelijk de bedoeling dat er drie jongens mee mochten, het werden er vijf toen Ron Boszhard zag dat geen van de overgebleven jongens zou toegeven.

DSC 0196

Een dubbele overwinning dus: doorzetten loont!

Daarna waren de meisjes aan de beurt. Een beetje zenuwachtig, maar niet minder gedreven kwamen ze het voetbalveld op. Ook zij waren stuk voor stuk vastbesloten tot het einde door te gaan. De dames hadden het niet makkelijk. Het zachte buitje dat de jongens nauwelijks parten had gespeeld, werd een gigantische stortbui die de meisjes op een gegeven moment behoorlijk in de weg zat. Ze gingen door: ook hier weer rode hoofden, trillende armen, verbeten gezichten en hier een daar teleurgesteld gezicht als het niet meer vol te houden was. De vijf overgebleven meisjes straalden na afloop: zij zitten er bij!

DSC 0202

Vanmiddag gaat de strijd verder, ergens in Den Haag…. We zijn benieuwd wie er gaat winnen: de jongens? De meisjes? Binnenkort weten we het…

DSC 0223

Tags

NutsschoolWassenaarZappsport
Gerelateerde artikelen
Back To Top