Skip to content

Week van de opvoeding 1-7 oktober

18 september 20123 minute read

Wassenaar – In de eerste week van oktober vindt de landelijke week van de opvoeding weer plaats. Dit jaar is het thema ‘Luister ’s naar me’. In het kader hiervan organiseert het Centrum Jeugd en Gezin in samenwerking met anderen een aantal activiteiten in Wassenaar. Door deze samenwerking is het mogelijk gemaakt hieraan kosteloos te kunnen deelnemen.

Dinsdagochtend 2 oktober 9.30-11.00 (inloop vanaf 9.00)
Koffieochtend met de opvoedcoaches voor ouders van kinderen van alle leeftijden
Met elkaar praten over opvoeden is leuk! Het gevoel van herkenning en het krijgen van tips van andere ouders is het doel van deze koffieochtend. Ouders gaan met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen en de opvoedcoaches zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Er is helaas geen ruimte voor het opvangen van jongere kinderen op deze ochtend. : Koffieochtend met de opvoedcoaches voor ouders van kinderen van alle leeftijden.
Plaats: St. Bonifaciusschool Wassenaar, Kloosterland 5. Voor meer informatie of aanmelden: 070-5118500/cjgwassenaar@gmail.com (maximaal 25 personen).

Woensdagochtend 3 oktober 10.30-11.30
Workshop: ‘Luister je naar me?’ met Loes Schoeren. Doelgroep: ouders van kinderen van 2-12 jaar.
Soms is je kind een open boek voor je. Maar op andere momenten vraag je je af wat er toch in dat koppie om gaat. Boos, dwars of verdrietig, maar niet kunnen of willen vertellen wat er is. Praten met kinderen, zeker over gevoelens, is niet altijd eenvoudig. Wel draagt het bij aan een prettige sfeer in huis en een veerkrachtiger kind. Loes geeft adviezen en ruimte om te oefenen, dus kinderen erbij is niet zo handig. : Workshop: ‘Luister je naar me?’ met Loes Schoeren. Doelgroep: ouders van kinderen van 2-12 jaar.
Plaats: SAD Wassenaar, Raadhuislaan 22 (Raadhuis de Paauw). Voor meer informatie of aanmelden: 070-5118500/cjgwassenaar@gmail.com (maximaal 12 personen).

Woensdagavond 3 oktober 20.00-21.00
Kinderfysiotherapie Wassenaar stelt de vraag: ‘Kijkt u wel eens door de ogen van uw kind?’ aan ouders van kinderen van alle leeftijden.
Hoe ervaren kinderen de wereld en wat wil een kind vertellen met zijn motorische gedrag? Kinderfysiotherapie Wassenaar wil u middels een interactieve avond meenemen in de sensorische belevingswereld van uw kind. Hoe is het om gevoelig te zijn voor prikkels vanuit de omgeving? Wat voor aanvulling geeft knoeien met eten op de opvoeding? Welke oorzaken kunnen er zijn voor druk of juist teruggetrokken gedrag van uw kind? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven. : Kinderfysiotherapie Wassenaar stelt de vraag: ‘Kijkt u wel eens door de ogen van uw kind?’ aan ouders van kinderen van alle leeftijden.
Plaats: Kinderfysiotherapie Wassenaar, van Hallstraat 2. Voor meer informatie of aanmelden: 070-5118676/info@kinderfysiotherapiewassenaar.nl (maximaal 25 personen).

Donderdagavond 4 oktober 20.00-21.30 (inloop vanaf 19.30)
Workshop ‘Babypraat, babygebaren’ met Eiskje Clason. Doelgroep: ouders van kinderen van 0-2 jaar.
Eiskje Clason schreef het boek ‘Babypraat, babygebaren’ en vertelt daar graag over in een workshop waarin ook geoefend wordt. Ouders zijn welkom met of zonder hun baby’s om te leren hoe zij hun kindje kunnen begrijpen, zolang het nog niet kan praten. De workshop is bedoeld voor ouders van kinderen van 0-2 jaar en er ligt een exemplaar van het boek klaar voor iedere deelnemer. : Workshop ‘Babypraat, babygebaren’ met Eiskje Clason. Doelgroep: ouders van kinderen van 0-2 jaar.
Plaats: Jeugdgezondheidszorg (gezondheidscentrum), Rijksstraatweg 324, 2242 AB. Voor meer informatie of aanmelden: www.eiskjeclason.nl/babygebaren of info@eiskjeclason.nl (maximaal 10 personen).

Tags

CJGWassenaarWeek van de opvoeding
Gerelateerde artikelen
Back To Top