Skip to content

Tien aanhoudingen bij ontmantelen professionele hennepkwekerij

19 september 20122 minute read

Wassenaar – In een woning aan de Raaphorstlaan ontdekten agenten woensdag 19 september een professionele hennepkwekerij met bijna 800 planten. Naast twee als kwekerij ingerichte ruimtes en een drogerij op de bovenverdieping, stuitten agenten in de garage op negen personen die henneptoppen zaten te knippen. In totaal werden tien personen aangehouden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat omwonenden hadden gemeld dat er regelmatig ‘ongure types’ bij de woning rondhingen. De recherche stelde een onderzoek in, en kreeg het vermoeden dat er sprake was van het vervaardigen van softdrugs. Woensdagochtend gingen agenten op het adres aan de bel: dit gebeurde met behulp van een hondengeleider, omdat er in de woning ook drie pitbullachtige honden waren. Boven bleken twee ruimtes ingericht te zijn als kwekerij en zat ook een zogenoemde ‘drogerij’. De woning was bovendien ingericht met zeer professionele weeg- en verpakkingsapparatuur.

Toen de agenten ook op de rest van het terrein een onderzoek instelden, stuitten zij in de garage op nog meer henneplanten en negen personen die de toppen daarvan zaten te knippen. Allen zijn aangehouden. In totaal gaat het om zes mannen in de leeftijd van 24 tot 47 (uit Uithoorn, Den Haag, Delft en Zoetermeer) en vier vrouwen in de leeftijd van 20 t/m 57 jaar (uit Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer en Uithoorn). Onbekend is nog wie er de woning bewoonde(n).

De kwekerij werd ontmanteld, de apparatuur in beslag genomen. In de woning en op het terrein deed Forensische Opsporing uitgebreid sporenonderzoek. De energiemaatschappij concludeerde dat er sprake was van de diefstal van stroom en sloot de voorziening af. De recherche van Bureau Wassenaar onderzoekt de zaak.

Tags

HennepkwekerijRaaphorstlaanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top