Skip to content

Heren 1 HGC – Kampong: 1 – 3

20 september 20122 minute read

Wassenaar – Wij zagen 3 Nieuw-Zeelandse internationals – Phil Burrows, Shea McAleese en Richard Petherick – die met veel enthousiasme HGC komen versterken. We zagen Derk Hoek, voortkomend uit de Jeugd van HGC en al paar jaar spelend in Heren 2 nu uitkomen in Heren 1. (Derk debuteerde al enige jaren geleden in H1 onder Paul van Ass tegen Laren).

En ook Luc Lejeune, Pieter-Dirck Swart waren nieuwe jonge spelers in het veld. Evenals de uit Bloemendaal overgekomen Rik van Kan, die samen met Goof van der Kamp en Tom Hiebendaal in het EK-onder 21 met Jong Oranje zilver behaalde. En HGC miste node Floris Benschop, die door een hamstringblessure even niet kan meespelen, maar vastberaden is snel zihjn rentree te maken. Beterschap Floris! And last but not least: volgende wedstrijd zal onze echte Engelse HGC-er Barry Middleton weer alles wat hij in huis heeft geven om HGC aan de punten te helpen.

Na afloop van deze wedstrijd werden de zilveren Olympische medaillewinnaars in het Kampong team in het zonnetje gezet, alsmede hun coach Alexander Cox, die als assistent-coach van de Oranje Dames goud uit Londen hielp binnenhalen. Speciale hulde ook voor onze eigen Paul van Ass die de Oranje Heren in Londen begeleidde naar Olympisch zilver. Paul werd door HGC benoemd tot Olympisch Gazelle. Ook de fysio van het Oranje Herenteam, “HW” van der Kamp, kreeg een mooi boeket. Verder hulde voor de 2e keeper van H1, Philip van Leeuwen, keeper van het België onder 21 team, dat op het EK in Den Bosch goud veroverde. Dus restte er zilver voor Jong Oranje. Uit dat team werden de H1 HGC-ers Goof van der Kamp, Tom Hiebendaal en Rik van Kan gehuldigd.

Tags

HGCHockeyKampong
Gerelateerde artikelen
Back To Top