Skip to content

Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar doet mee aan Langste Eettafel van NL

21 september 20122 minute read

Wassenaar – Van maandag 1 oktober t/m vrijdag 5 oktober kunt u aanschuiven bij een van de Open Eettafels in het kader van de Langste Eettafel van Nederland. Op maan- en woensdagmiddag kunt u terecht bij de Plataan, Ernst Casimirstraat 54 en op dins- en donderdagmiddag en vrijdagavond bij de Peppel, HIllenaarlaan 18. De Langste Eettafel van Nederland is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid die van 26 september t/m 5 oktober wordt georganiseerd door Coalitie Erbij. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie Nederlanders zegt zich regelmatig eenzaam te voelen.

De SWOW heeft het initiatief genomen om bij onze vaste Open Eettafels aandacht te geven aan deze week.  Met deze positieve actie wil de SWOW aandacht vragen voor het groeiend probleem van eenzaamheid onder de bevolking in Nederland.  Wilt u deelnemen aan de Open Eettafel dan kunt u zich opgeven bij de SWOW op telefoonnr. 511.22.26. De kosten voor de Open Eettafel bedragen € 6,70.

Coalitie Erbij zet zich het hele jaar in voor de strijd tegen eenzaamheid en organiseert nu voor het derde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid. Dit jaar is het thema ‘Kom de deur uit’, daarmee onderstreept Coalitie Erbij het belang van het ondernemen van activiteiten buitenshuis. De deur uit komen en actief zijn en blijven helpt tegen het gevoel van eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid vinden er allerlei activiteiten plaats door het land heen om aandacht te vragen voor het probleem van eenzaamheid. De Langste Eettafel is één van de onderdelen van deze week. Het streven is om gedurende deze week door heel Nederland 20.000 mensen aan tafel te krijgen. Digitaal worden deze tafels aan elkaar gekoppeld en samen moeten zij een eettafel van 10 kilometer lang vormen. Op www.komdedeuruit.nl vindt u alle informatie over deze week.

Tags

Langste EettafelSWOWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top