Skip to content

Blauw-Zwart speelt met Aarlanderveen

23 september 20123 minute read

Wassenaar – Zaterdag 22 september 2012 – De eerste thuiswedstrijd van Blauw-Zwart in dit nog prille seizoen duurde slechts 23 minuten. Dat was de tijd die de UTS Abbink & UTS Van der Geest brigade nodig had om tegenstander Aarlanderveen op een onoverbrugbare 3-0 achterstand te zetten.

Op de zonovergoten Schulpwei schoten de Blauwen voortvarend uit de startblokken. Na enige druk op de verdediging van Aarlanderveen werd in de 11e minuut al de eerste bres geslagen. Captain Jasper van den Boer zette met een splijtende pass Guy van Vliet alleen voor keeper Verkooy, waarna de middenvelder beheerst de 1-0 binnen schoof. Vier minuten later was het de Blauw-Zwart aanvoerder zelf die via een met uiterste precisie geplaatste vrije trap de stand verdubbelde. En zoals hierboven vermeld was de strijd in de 23e minuut gestreden toen Yorick Voogel de bal na een in eerste instantie afgeslagen aanval onfatsoenlijk hard in de kruising spijkerde.

Na deze eenvoudig verkregen voorsprong nam de thuisploeg wat gas terug, maar dat betekende niet dat Aarlanderveen iets terug kon doen. De Blauwen bleven geconcentreerd voetballen en pas in de 32e minuut moest doelman Bob Jalhay handelend optreden. Na de rust was het eerste wapenfeit weer voor de Blauwen. Nog voordat het publiek weer goed en wel gezeten was beproefde Bas Conradi uit een vrije trap de kwaliteit van de deklat. Deze werd dik in orde bevonden.

Na een kwartier in de 2e helft kreeg Blauw-Zwart een corner te nemen. De bal kwam hoog voor het doel, waar Jeroen Verhart hoog boven iedereen uit torende en alweer zijn derde doelpunt van dit seizoen liet aantekenen. In de 8 minuten daarna toonde Guy nog eens zijn klasse door de stand naar 6-0 op te vijzelen. De 5-0 na een prachtige pass vanuit de achterhoede en de 6-0 na een slim steekpassje van Bas.

Aarlanderveen had in het tweede bedrijf nog minder in te brengen dan in het eerste, waarddoor keeper Jalhay heerlijk van de zon kon genieten.
Inmiddels was het tijd om wat wisselsspelers ook speeltijd te gunnen. Jeroen Verhart maakte plaats voor Alex de Meyer, en Jasper van den Boer ruimde het veld voor Jos Oudshoorn. Helaas moest invaller Alex zich in de slotminuut wegens een blessure laten vervangen door Sammy Ruygrok.
Al met al een dik verdiende zege die de UTS Abbink & Van der Geest formatie op de vierde plaats van de ranglijst brengt. Volgende week de uitwedstrijd tegen Football Factory uit Leiden, dat deze zaterdag zijn eerste overwinning in 2 seizoenen pakte, nota bene tegen onze dorpsgenoot sv Wassenaar.

Tags

AarlanderveenBlauw-ZwartBlauwZwartVoetbal
Gerelateerde artikelen
Back To Top