Skip to content

LVA verkiezingen op Adelbert College

24 september 201255 second read

Wassenaar – De LVA verkiezingen is een jaarlijks terugkerend fenomeen op het Adelbert College. Gedurende de verkiezingsweek kunnen leerlingen zich kandidaat stellen voor de LVA (Leerlingen Vertegenwoordiging Adelbert). Hier vindt u een selectie van foto’s gemaakt tijdens de verkiezingsactiviteiten van vorige week.

LVA
Leerlingen Vereniging Adelbert is een democratisch gekozen groep leerlingen die als belangrijkste taak heeft de schoolfeesten te organiseren. De LVA-traditie is bijna net zo oud als de school zelf; een niet meer weg te denken onderdeel van het schoolleven en misschien wel het voorbeeld bij uitstek van de “Adelbert-gedachte”: aandacht, zorg, tijd en ruimte voor de leerlingen, los van het “moeten presteren”.

De LVA wordt door de leerlingen zelf geleid, met als mentoren: mw. Breebaart, mw. Conradi, dhr. Bruin en dhr. Spek. Na een kleurige verkiezingsweek wordt tijdens de jaarvergadering in de eerste helft van oktober het leerlingenbestuur (12 leden) gekozen.

Door het schooljaar heen organiseert de LVA een aantal schoolfeesten. De feesten voor de onderbouw (klassen 1 t/m 3) en bovenbouw (klassen 4 t/m 6) worden apart gegeven. Het eerste feest voor de brugklassen  is losgekoppeld van de overige onderbouwklassen.

 

Tags

AdelbertLVAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top