Skip to content

Excursie naar de Horsten in Wassenaar

25 september 20122 minute read

Wassenaar – In het kader van het 75 jarig bestaan van de afdeling Waterweg-Noord gaan we een bezoek brengen aan het Koninklijk domein de Horsten te Wassenaar. www.ivndenhaag.nl/gebieden/horsten/intro.html

De Horsten is vooral bekend omdat de villa van prins Willem Alexander en zijn gezin op het gebied staat. Prinsesjes zullen we vandag waarschijnlijk niet tegenkomen, maar er is zoveel ander moois te zien.

Het is al najaar en het gebied is ook bekend om de vele paddenstoelsoorten. Zo zijn er fraaie tonderzwammen te zien op de oude beuk die vlak bij het Theehuis staat. Eekhoorntjesbrood, Heksen en Satansboleten zijn vooral te vinden onder de beuken aan de laan die van Kasteel ter Horst naar Villa Eikenhorst loopt, aan de zuidkant van de Horsten.

Er zullen ook genoeg vogels te horen en te zien zijn en bij mooi weer zullen ook de vlindersen insecten actief kunnen zijn.

De excursie wordt verzorgd door een gids van IVN Den Haag. We weten nog niet wat hij voor ons in petto heeft, maar het zal zeker weer een mooie en leerzame middag worden. 

Deelname is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden.

Wel is het aantal deelnemers beperkt en dient u zich vooraf aan te melden bij: Marie Baar, tel: 06-48648038 of email: mariebaar@gmail.com

Het startpunt van de excursie is hoofdingang Papeweg 36,  2245 AG Wassenaar

Bron: KNNV

Tags

de HorstenExcursieKNNV
Gerelateerde artikelen
Back To Top