Skip to content

Jeroen Slaghekke beleeft grote doorbraak op Zandvoort

25 september 20123 minute read

Wassenaar – Na een pole position, een tweede en een vierde plaats leven bij Jeroen Slaghekke gemengde gevoelens. “Het liep op Zandvoort voor het eerst dit seizoen zoals het moet lopen. De auto was perfect en ik kon volop in de aanval”, vertelt de talentvolle rookie uit Wassenaar. “Qua resultaten had er meer ingezeten dan er nu is uitgekomen.”

 

Met het team van Van Amersfoort Racing (VAR) werkt Jeroen Slaghekke al het hele seizoen keihard om voorin mee te kunnen draaien in de Northern European Cup Formule Renault. Op de thuisbaan valt de puzzel voor het eerst helemaal perfect in elkaar. Na de vrije trainingen wordt de 210 pk sterke formulewagen nog iets aangepast. In de kwalificaties weet Jeroen vervolgens niet wat hij meemaakt. “De balans in de auto was perfect. Echt een genot om te rijden.”

Het resultaat is te zien op de stopwatch: Jeroen Slaghekke pakt zijn tweede pole position van het seizoen. In de aansluitende sessie is weer een toptijd in de maak, totdat tijdens Jeroens vliegende ronde opeens de rode vlag naar buiten komt. “Tja, dan mis je net dat beetje geluk”, aldus de coureur, die toch vanaf een degelijke zesde plaats mag vertrekken.

Onder lastige omstandigheden begint de rookie vanaf de eerste startpositie aan de openingsrace op zaterdagochtend.  Zijn start is goed, maar op de half droge, half natte baan moet Jeroen al snel zijn meerdere erkennen in Josh Hill, de meer ervaren zoon van ex-F1-kampioen Damon Hill.  “Ik mis nog ervaring onder deze omstandigheden”, erkent de Nederlander, die desondanks tevreden is met zijn tweede plaats. 

In de tweede race maakt de VAR-coureur een superstart vanaf plaats zes. Bij het uitkomen van de Tarzanbocht ligt Jeroen al vierde. “Toch voelde de auto al vanaf de start vreemd aan, waardoor ik er in de zevende ronde vanaf schiet in de Kuhmo bocht.” Jeroen wordt gelanceerd door de kuilen in het gras, waardoor de achterwielophanging breekt.  “Het team heeft de hele nacht keihard doorgewerkt om de schade te herstellen, met als resultaat dat in race 3 de auto weer precies stuurde zoals ik wil.”

De slotwedstrijd wordt gekenmerkt door safety car situaties en eindigt na vier ronden met een rode vlag. In die vier ronden wisselt Jeroen drie keer van positie.  “Net voordat de safety car voor het eerst naar buiten kwam had ik Jake Dennis (leider in het kampioenschap, red.) gepasseerd, bij de herstart kwam hij me weer voorbij, maar een ronde later pakte ik hem weer terug”, geniet Jeroen. 

Het brengt een verdienstelijke vierde plaats.  “Jammer dat de race zo snel over was, want de auto was weer perfect. Een podiumplek zat er echt in.” Met nog twee wedstrijden te gaan is rookie Jeroen Slaghekke de best geklasseerde Nederlander in het NEC Formule Renault. Tijdens de seizoensfinale op het circuit van Spa-Francorchamps (België) gaat Jeroen op jacht naar de derde plaats in het kampioenschap.

Stand Northern European Cup Formule Renault na 18 van de 20 races:
1. Jake Dennis 363 points, 2. Jordan King 307, 3. Josh Hill 273, 4. Jeroen Slaghekke 233, 5. Steijn Schothorst 190.

Tags

Jeroen SlaghekkeVARZandvoort
Gerelateerde artikelen
Back To Top