Skip to content

Sfeervolle Kaarslichtrondleidingen op Kasteel Duivenvoorde

26 september 20123 minute read

Voorschoten – Evenals voorgaande jaren opent Museum Kasteel Duivenvoorde twee avonden haar poorten voor sprookjesachtige kaarslichtrondleidingen. Op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober a.s. kunt u terecht voor deze bijzondere avondrondleidingen door het kasteel in Voorschoten.

Honderden kaarsenvlammetjes brengen een geheel eigen sfeer in- en om het kasteel. U wandelt door vertrekken die in een warme gloed zijn gehuld en u waant zich eeuwen terug in de tijd. Dat wordt nog eens versterkt door de verrassende wijze waarop de bezoekers in diverse vertrekken geconfronteerd zullen worden met een levend geworden verleden. Personages in historische kledij geven U een beeld hoe er vroeger in het kasteel geleefd werd. Na de rondleiding kunt u in de eetkamer genieten van een klein pianoconcert rond het thema Passie voor Schilderijen. Deze muzikale omlijsting wordt verzorgd door pianiste Petra Somlai op een historische pianoforte. Na afloop staat in de Grote Zaal een gratis consumptie op u te wachten.

De gidsen nemen u mee in de tijd door het authentiek ingerichte kasteel. De rondleiding voert onder andere langs de Mangelzolder met originele mangels en linnenpersen, de in Empire stijl ingerichte Bibliotheek, de Oosterlandse Kamer met een rijk gedekte tafel en eindigt in de vroeg achttiende-eeuwse Grote Zaal waar vijf generaties Van Wassenaer – in portretvorm – op u neerkijken.

De rondgang tijdens de kaarslichtavonden duurt een uur. De eerste rondleiding begint om 19.00 uur. Elke vijftien minuten start een nieuwe rondgang en de laatste is om 21.45 uur. Kaarten voor de kaarslichtrondleidingen á € 15,00 per persoon zijn dit jaar uitsluitend te koop via de website van Kasteel Duivenvoorde, www.kasteelduivenvoorde.nl.

Over kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde ligt in een oase van rust in de Randstad tussen Voorschoten en Leidschendam. Een lange bomenrij voert via het park dat overdag voor publiek toegankelijk is en omringende landerijen naar het kasteel. Het kasteel stamt al uit de middeleeuwen. Het huidige uiterlijk kreeg het gebouw in de 17e en 18e eeuw. Sinds 1963 is het kasteel, na een grootscheepse restauratie, opengesteld voor museumbezoek.

De tentoonstelling Passie voor Schilderijen, De verzameling Steengracht van Duivenvoorde is nog te bezichtigen tot 20 oktober. Op 20 oktober vinden speciale rondleidingen plaats ter gelegenheid van het Landgoed Weekeinde. Op zondag 21 oktober is alleen het landgoed te bezoeken. De kaarslichtrondleidingen van 25 en 26 oktober vormen de laatste activiteit van het museumseizoen 2012. Na zaterdag 20 oktober is het kasteel voor bezoekers gesloten. Het kasteel is wel geopend voor feesten, huwelijksvoltrekkingen en bruidsreportages. In het Nationaal Museumweekend van 6 en 7 april 2013 opent het kasteel weer haar deuren voor de nieuwe tentoonstelling Oranje. Meer informatie is te vinden op onze website www.kasteelduivenvoorde.nl.

Tags

KaarslichtrondleidingenKasteel DuivenvoordeVoorschoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top