Skip to content

Zaterdag 6 oktober Open Dag bij Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg

26 september 20122 minute read

Wassenaar – Op 4 oktober is het Werelddierendag, een dag waarop veel huisdieren eens extra in de watten worden gelegd. Maar ook een moment om stil te staan bij dieren die het minder goed hebben getroffen. Dieren zoals Okkie en Honey die al maanden in het asiel verblijven, wachtend op een baasje.

Daarom opent Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg 56 ook dit jaar rondom Dierendag haar deuren voor publiek. Op zaterdag 6 oktober tussen 11 en 15 uur zijn bezoekers van harte welkom om een kijkje te nemen in het asiel, pension, het unieke dierenbejaardentehuis en de hondencrèche. Ook de rommelzolder is geopend, tot de nok toe gevuld met de leukste koopjes. Alle opbrengsten van de Open Dag komen ten goede aan de dieren.

Sommige asieldieren wachten al maanden met smart op een nieuw huisje. De altijd vrolijke kruising Okkie (8) is een grote hond in een klein verpakking. Voor wie hem al zodanig behandelt is hij de ideale en gehoorzame hond. Dierenzorg zoekt voor hem dus een echte hondenkenner om de rangorde te bewaren. Ook Honey (6) is in veel opzichten de ideale hond. Alleen aan haar contact met sommige andere honden zal gewerkt moeten worden door een ervaren baasje. Rode poes Poema (7) geeft haar vertrouwen niet zomaar aan iedereen. Voor haar zoekt Dierenzorg iemand met een hoop geduld en doorzettingsvermogen. Prachtig zwarte Ella (1) is een knuffeltante die niet kan wachten tot ze weer over haar eigen mandje mag beschikken.

Dierenzorg heeft ook een aantal nieuwe adoptiedieren die ze graag aan haar bezoekers wil voorstellen. Deze dieren wonen in de Seniorenclub, een permanente opvang voor honden en katten op leeftijd. De Seniorenclub biedt uitkomst voor mensen die zelf niet meer in staat zijn om voor hun huisdier te zorgen.

Ook bejaarde asieldieren vinden een warme mand in de Seniorenclub. Voor hen is het adoptiefonds opgericht. Een adoptant helpt met de financiële kant van de zorg en kan langskomen om zijn of haar dier te bezoeken. Ieder dier heeft minimaal vijftig adoptanten nodig om gezamenlijk de kosten te dragen. Natuurlijk kunnen bezoekers op de Open Dag alle adoptiedieren persoonlijk ontmoeten.

Tags

Nationale DierenzorgOpen DagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top