Skip to content

Adelbert College steekt LO2 in het nieuw

27 september 20122 minute read

Wassenaar – Op het Adelbert College kunnen derdeklassers voor het eindexamenvak LO2 kiezen. Dit vak wordt aangeboden aan leerlingen die de vmbo-t afdeling volgen. LO2 is een vak dat alles te maken heeft met bewegen en sport. Alle leerlingen op het Adelbert College hebben net als alle andere in Nederland lichamelijke opvoeding (LO1) op het rooster staan. Maar bij LO2 krijgen zij daarnaast extra uren lichamelijke opvoeding in zowel het derde, als het vierde (eindexamen)jaar.

Praktijkvak
Bij LO2 wordt de leerling onderwezen in bijvoorbeeld: organiseren, een warming up verzorgen, instructie geven, coachen en leiding geven.Zij doen daarnaast in het derde of vierde leerjaar ook nog een praktische opdracht in de vorm van een stage. Veel leerlingen kiezen het vak omdat het een praktijkvak is en het handig kan zijn voor een vervolgopleiding in bijvoorbeeld de sportsector, uniformberoepen, sport en bewegen of een functie in de beveiliging.

Zij sluiten het vak LO2 in het vierde leerjaar af met een volwaardig eindexamencijfer op hun diploma.
De leerlingen die in 3 vmbo-t voor dit vak hebben gekozen zijn dit jaar weer duidelijk als speciale groep herkenbaar. Zij zijn in het nieuw gestoken met een mooi LO2 shirt. Dit shirt is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van LJ Sport, de Hypotheker en Van Santen & Van Santen. Hartelijk dank daarvoor!

Tags

AdelbertLO2Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top