Skip to content

Na het succes van afgelopen jaren…dit jaar de 3e Duin Cross Family Run!

27 september 20122 minute read

Wassenaar – De Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis organiseert in nauwe samenwerking met Attractiepark Duinrell ook dit jaar de bijzondere Duin Cross Family Run. Op 30 september 2012 rennen kinderen, ouders, sportteams, vrienden, collega’s en andere hardloopfanaten voor de kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis in het unieke duingebied van Duinrell.

Het Juliana Kinderziekenhuis
Voor de meeste kinderen is een ziekenhuisopname een ingrijpende ervaring; een moeilijke periode vol onzekerheden en spanning. Het Juliana Kinderziekenhuis probeert de opname voor kinderen zo goed en zo prettig mogelijk te laten verlopen. De Stichting Vrienden van het JKZ helpt het kinderziekenhuis hierbij; een plezierig verblijf heeft immers een positief effect op het herstel van de patiënten.

Het project voor dit jaar
De opbrengst van de Duin Cross Family Run 2012 wordt geïnvesteerd in de aanschaf van webcams voor de afdeling neonatologie. Deze webcams maken het ouders mogelijk om via een internetverbinding hun opgenomen baby te zien. De mogelijkheid om thuis naar je baby te kijken komt de hechting tussen ouder en kind ten goede. De webcams zijn al lange tijd een wens van de afdeling neonatologie; de vraag van ouders naar een dergelijke voorziening neemt fors toe aangezien er jaarlijks bijna 500 baby’s worden opgenomen.

Doet u ook mee?
De run vindt plaats op zondag 30 september in het unieke duingebied van Attractiepark Duinrell, wat speciaal voor dit event wordt opengesteld. De deelnemers kunnen kiezen uit 1 km – 2,5 km – 5 km of 10 km. Voor de prijs van € 19,50 kan jong en oud deelnemen aan de run en daarna gratis het attractiepark in!

Programma
11 uur start de 1 km run voor de jongste deelnemers
11.30 uur. Startschot voor de 2.5 km run door Ferry Mingelen
12.00 uur Startschot door een coryfee van het eerste elftal van ADO Den Haag
13.00 uur Startschot voor de 10 km door Rapper Umit C

Verder staat een uniek optreden van Rapper Umit C op het programma, die zijn nieuwste rap (speciaal geschreven voor het Juliana Kinderziekenhuis) ten gehore zal brengen. Voor een voorproefje zie: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QV6uA91tU7s   

U kunt zich aanmelden via www.vriendenjkz.nl

Tags

Duin CrossVriendenJZKWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top