Skip to content

Adelbert CKV loopt kunstroute Leiden

28 september 20122 minute read

Leiden – Op zondag 23 september hebben we in Leiden een stukje kunstroute gewandeld. We zijn 4 adressen binnengegaan. Het is toch wel vreemd dat mensen hun huizen openstellen voor ‘jan en alleman’ die zogenaamd even naar hun kunst komt kijken. Wat we niet wisten: dat de vragen van Lancel eigenlijk nergens op sloegen (volgens kunstenaar 1, die ook restaurateur was, omdat je er anders niet rond van komt, hij wist al vanaf zijn 4de jaar dat-ie met kunst verder wilde, want hij tekende alleen maar).

Dat er zomaar een vrouw is die de cultuur van het ‘vilt maken’ uit Kazachstan zo boeiend vindt, dat zij het in stand wil houden in Nederland (en zelfs vilten sloffen had gemaakt) ; dat er zo ontzettend VEEL mensen bezig zijn met kunst; dat Haagweg 4 een heel apart kunstenaarshol is, met een Action Painting die slechts 10.000 euro mocht kosten; dat ook onze leerlingen hier en daar beïnvloed zijn door kunstzinnige zaken, zoals verhalen van vroeger een schoolopleiding en meer; en dat je drie dagen in de week psychologe bent bij de GGZ voor de centen en de andere dagen met kunst bezig bent (waar je anders niet van kan leven, volgens kunstenares nummer 4). Al met al een apart uitje op zondagmiddag voor CKV. Kunst is dus voor veel mensen een uitlaatklep.

Tags

AdelbertCKVKunstroute
Gerelateerde artikelen
Back To Top