Skip to content

Perswijn Winter-wijnproeverij 22 oktober, Kasteel de Wittenburg Wassenaar

28 september 20122 minute read

Wassenaar – Op maandag 22 oktober vormt het prachtige kasteel de Wittenburg het toneel van de Perswijn Winterproeverij. Een evenement voor de enthousiaste wijnliefhebber en wijn- of horecaprofessional. Hier worden wijnen van over de hele wereld geschonken en krijgen bezoekers de kans deze te proeven en ontdekken. Daarnaast worden er diverse workshops, besloten proeverijen en masterclasses georganiseerd. Het evenement is op zondag 21 oktober en maandag 22 oktober na 14.00 uur ook toegankelijk voor consumenten. Maandag van 11.00 uur tot 14.00 uur is exclusief voor vakmensen uit wijnhandel en Horeca (hotel, restaurant, wijnwinkels, vakpers enz.). Een leuk en laagdrempelig moment om producenten en importeurs te ontmoeten en veel te proeven.

Thema’s

De Winterproeverij kent diverse thema’s. De volgende thema’s komen sowieso aan bod:

– Biologisch en Fairtrade (hoofdthema)
– Duitse topproducenten van het VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) • De 100 mooiste Spaanse Wijnen
– Winters Wijn/Spijs met diverse chefs

Masterclasses en workshops
Gedurende de dag worden verschillende workshops en masterclasses georganiseerd waar bezoekers zich voor in kunnen schrijven. Nu reeds bekend zijn onderstaande masterclasses, maar volg het programma op de speciale VAK-pagina www.perswijn.nl/wintervak

13:00-14:00 uur: ‘De Ortsweine van de VDP. De boeiende typiciteit van bekende Duitse wijndorpen’ – Lars Daniëls
14:00-15:00 uur: Winterse Wijnen uit de Noord-Rhône – Jean-Luc Colombo 14:30-15:30 uur: Loire – Lars Daniëls
15:30-16:30 uur: Macedonië en Vranec – Ronald de Groot

Om 16:00 is tevens de masterclass ‘Dubbel Duurzaam op niveau’, georganiseerd door GrootSpraak in samenwerking het huis Drouhin en ’t SchultenHues (Peter Gast en Jacqueline van Liere). Deze masterclass is voor vakmensen en pers alleen op uitnodiging bij te wonen.

Winnaars Spaans Wijnconcours
Ook de winnaars van het Spaans Wijnconcours worden gepresenteerd. ICEX/Vinos de España en Perswijn zijn deze zomer samen met een onafhankelijk proefpanel op zoek naar de 100 mooiste Spaanse wijnen. In Perswijn nummer 6, die uitkomt in September worden de winnende wijnen bekendgemaakt. Deze wijnen zijn te proeven in Wassenaar. Voor meer informatie over het Spaans Wijnconcours zie www.100mooiste.nl

Scriptieprijs 22 oktober 16.00 uur

Ook zal op deze dag de Scriptieprijs van het Productschap Wijn uitgereikt worden. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste (HBO, WO, MV) scriptie over wijn in de meest brede zin.

Met deze prijs wil het Productschap Wijn en brug slaan tussen onderwijs en praktijk.

Details
Datum: 22 oktober 2012 Tijd: 11.00 uur – 17.30 uur
Informatie en boeken : www.perswijn.nl/wintervak
Locatie: Kasteel de Wittenburg, Wassenaar, www.wittenburg.nl

Bron: wijn.blog.nl

Tags

de WittenburgPerswijnWijnproeverij
Gerelateerde artikelen
Back To Top