Skip to content

Blauw-Zwart wint wedstrijd om snel te vergeten

30 september 20122 minute read

Wassenaar – Het eerste elftal van Blauw-Zwart heeft afgelopen zaterdag drie punten aan zijn totaal kunnen toevoegen en staat nu op een derde plek op de ranglijst van de vierde klasse. Eigenlijk zou moeten worden volstaan met het noemen van de uitslag: Football Factory- Blauw-Zwart 1-2. Want de ploeg van trainer Roel den Hartog had de bezieling, de strijdlust en het afronden van kansen in Wassenaar achter gelaten. En omdat de Factory van oud-Blauw-Zwartspeler Pieter van Schie opeens weer de beschikking had over een paar studenten die wèl iets met een bal kunnen (dat wisselt namelijk per wedstrijd) was het nog kantje boord voor de UTS Abbink & UTS Van der Geest brigade.

Pas na zo’n 35 minuten wisten de Blauwen een kans te benutten: Bas Conradi lepelde met veel gevoel de bal uit een corner voor de goal, waarna Boy Houtman de bal binnen kon lopen. Blauw-Zwart ging vrolijk door met kansen missen en de Leidse tegenstander begon in een stunt te geloven. Zeker toen zij in de tweede helft een gemakkelijk gegeven penalty in de schoot geworpen kreeg. De Wassenaarse goalie Bob Jalhay ging echter gestrekt naar de goede hoek en redde bekwaam.

Gelukkig gaf de scheidsrechter enkele minuten daarna de Blauwen ook vlotjes een pingel, die snoeihard door Jasper van den Boer werd benut (0-2). Omdat keeper Jalhay nogal ongelukkig weggleed bij een aanval van de Factory, bood hij de Leidenaren nog de 1-2 aan. Daarna werd een prachtig schot vanaf de linkervleugel van de nog maar één minuut ingevallen Frank van Deursen ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

Onder de prachtige klanken van het op een aanpalend veld oefenende muziekgezelschap Kunst en Genoegen was het daardoor vervolgens voor Blauw-Zwart nog de laatste tien minuten met de zenuwen in de keel een wedstrijd uitspelen die eigenlijk al vergeten had moeten zijn. De muziek en het fraaie nazomerweer vergoedden gelukkig veel!

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top