Skip to content

Trio Zazi brengt bijzondere pop-folk in Warenar

30 september 20122 minute read

Wassenaar – Het muzikale trio Zazí geeft op zaterdag 13 oktober een optreden in Theater Warenar in Wassenaar. Zazí is het mooie Nederlandse trio dat behoort tot het puntje van de ijsberg als het aankomt op muziek met welverdiende erkenning. Drie prachtige zangeressen op piano, accordeon, cello, mandoline en ukulele spelen meeslepende chansons.

Een lust voor oor én oog. Dat is Zazí, het muzikale drietal dat bestaat uit Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting. Met een verscheidenheid aan stemmen en instrumenten en een afwisselend repertoire in diverse talen veroveren ze in sneltreinvaart binnen-  en buitenland met hun optredens. Nu is daar een nieuwe mijlpaal: debuutsingle Turn Me On.

‘Eigenzinnige pop-folk, met een vleugje chanson en soms een jazzy randje.’ Zo omschrijft het drietal haar muzikale stijl. Sabien speelt accordeon en piano, Dafne piano en ukelele, Margriet cello en mandoline. Daarnaast wisselen ze de leadzang af en met hun unieke samenzang weten de drie jonge muzikanten elk publiek in te pakken.

De fundering voor Zazí werd gelegd in Parijs. Op een schooltrip ontmoetten Sabien en Dafne daar bij toeval Margriet, die in de Franse hoofdstad modellenwerk deed. Via een wederzijdse vriend belandden de drie dames op de trappen van de Sacré-Coeur, waar ze voor zijn camera gezamenlijk een Frans drankliedje zongen. Sabien, Dafne en Margriet ontwikkelden een eigen stijl waarbij ze bestaande nummers in een compleet nieuw jasje staken. Ze schreven zich in voor het Concours de la Chanson van de Alliance Française – en wonnen. Het was een keerpunt, op dat moment kozen ze ervoor om echt voor de muziek te gaan.

Zazí besloot zich niet te beperken tot alleen Franstalige nummers en breidde haar repertoire uit naar liedjes in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Nederlands en zelfs Noors. In rap tempo vergaarden de dames een imponerend cv. Ze traden op voor de koningin, verzorgden het voorprogramma van de Noorse groep Katzenjammer en waren de muzikale omlijsting op modeshows in Duitsland. Eén van de oprichters van Cirque du Soleil nodigde hen uit om in Canada te spelen en daarnaast deden ze drie tournees langs de westkust van Amerika.
 
Kaartverkoop
Het concert van Zazí is op zaterdag 13 oktober te horen en te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

Trio ZaziWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Deze Week In Bibliotheek Voorschoten – Wassenaar
Back To Top