Skip to content

Goede start competitie WZK wedstrijdzwemmen

1 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Dit weekeinde was de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, in ons eigen Sterrenbad in Wassenaar. WZK ging met een sterk team van start, alle zwemmers waren zeer gemotiveerd om er een geweldige wedstrijd van te maken. En daar dit een thuiswedstrijd was kwamen er ook andere zwemmers van WZK naar het zwembad om het team aan te moedigen.

Begonnen werd met een tweetal estafettes. De 4×100 vrije slag voor dames, waarbij team één naar de eerste plaats wist te zwemmen en team twee de derde positie voor zich op eiste. Hierna waren de heren aan de beurt op de 4×50 wisselslag en ook hier behaalde team één een eerste plaats, team twee werd hier vierde. Deze eerste plaatsen waren tevens goed voor twee nieuwe clubrecords. Hierna kwamen de individuele nummers WZK wist naast de vele persoonlijke records ook aardig wat medailles in de wacht te slepen. Vijf gouden, zeven zilveren en wel elf bronzen medailles waren de oogst van deze wedstrijd. Toppers waren onder andere Rein Goedhart die op de 100 schoolslag wel zestien seconden verbeterde en Bjarne Drusch die ook zestien seconden op de 200 schoolslag verbeterde. Myada el Barkouki, Selina Nie en Lara Clucas met een gouden en zilveren medaille. Michelle Bellekom met twee maal zilver en Megan Wainwright met twee gouden plakken. Ter afsluiting waren er weer een tweetal estafettes, de 4×50 vrije slag voor meisjes waarbij team één wederom eerste werd en team twee een derde plaats veroverde en de 4×100 vrije slag heren wat WZK een derde en vierde plaats op leverde. Het meisjesteam wist ook hier een nieuw clubrecord in de boeken te schrijven.

Dat WZK het goed gedaan heeft deze wedstrijd blijkt wel, in de voorlopige tussenstand staan zij in district vier op een eerste positie en landelijk (er moeten nog zes verenigingen hun punten doorgeven) op een derde plaats.

Tags

WassenaarWedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top