Skip to content

Brandweer Haaglanden stunt met brandveiligheid

3 oktober 201252 second read

Wassenaar – Brandweer Haaglanden stunt tijdens de Brandpreventieweken – oktober 2012 – met het onderwerp brandveiligheid. Dit jaar op een manier waar je niet omheen kan; op verschillende plekken in heel Haaglanden staat een brandveiligheidsboodschap op de stoep. Hiervoor is ‘reverse graffiti’ gebruikt, oftewel schone graffiti.

Brandveiligheid is niet flitsend, maar wel van levensbelang! Brandweer Haaglanden zet zich continu in om het onderwerp brandveiligheid in ieders gedachtegoed te krijgen. Dit jaar heeft de brandweer in Haaglanden verschillende activiteiten op de agenda, vooral gericht op scholen (zie ook http://www.brandweer.nl/haaglanden/organisatie/brandpreventieweken-0/bpw-2/). En vanaf vandaag verschijnen de schone graffiti tags in het straatbeeld. Een milieubewuste, verrassende manier van aandacht vragen voor dat waar de brandweer voor staat: een brandveilige samenleving.

Brand bestrijden doet de brandweer, maar brand voorkómen kan alleen een bewoner zelf.

De Brandpreventieweken 2012 staan vooral in het teken van brand voorkomen en het maken van een vluchtplan. Met een speciale focus op jongeren. Vandaar de speelse (en (be)speelbare) aanwijzingen op stoepen bij scholen en speeltuinen in de hele regio Haaglanden.

Tags

BrandveiligBrandweer HaaglandenSchone Graffiti
Gerelateerde artikelen
Back To Top