Skip to content

‘Geen verkeerde keus achteraf’

3 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Peter en Conny van Egmond wonen sinds 2007 in hun prachtige huis op het Weteringpark 4. De zonnepanelen liggen er nu precies 2 jaar op. Een mooi moment om langs te gaan bij deze echte ervaringsdeskundigen. In het drukke programma met 3 kinderen maken ze bewust even tijd vrij. Ze willen anderen graag alles vertellen over zonnestroom.

Conny geeft aan dat er veel behoefte was aan informatie. Het was twee jaar geleden bovendien heel onduidelijk, ze kregen ook tegenstrijdige informatie. Ze zegt ‘de energiemaatschappij heb je nodig, want de energie kan je niet opslaan. Overdag lever je stroom terug aan de energieleverancier, want dan gebruik je weinig. Als je terug levert krijg je dezelfde prijs als dat je voor je stroom betaald, dat is belangrijk.’

Bij de keuze voor de installateur hebben ze ook goed gekeken naar de technische specificaties. Conny legt uit dat de omvormer een kritisch onderdeel is van de installatie.

Conny werkt in een laboratorium voor gezondheidsonderzoek. Peter is Internal Auditor bij een vastgoedbelegger. Ze hebben drie kinderen, van 10, 13 en 14 jaar. Peter zegt ‘zonnepanelen is geen investering waar je op korte termijn winst op moet willen maken’. Hij legt uit dat het systeem op zijn dak over 12 jaar is terug verdient. En pas daarna heb je voordeel. De panelen liggen zeker 25 jaar op je dak. Als het na 12 jaar is terugverdient, is de helft van onze stroom gratis.” En bij dit gezin met drie kinderen is dat nogal wat.

Dit interview is het 6de uit de serie. Op 9 oktober is er een informatieavond voor geïnteresseerde Wassenaarse huiseigenaren. Meld u aan! Toegang is vrij.

Tags

Pim SchramZonnepanelenZonnig Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top