Ga naar hoofdinhoud

Nieuw muzikaal seizoen muziekvereniging Excelsior

3 oktober 20123 minute read

Wassenaar – De bladeren vallen inmiddels weer volop van de bomen en dus is muziekvereniging Excelsior aan het nieuwe seizoen 2012/1013 begonnen. Na een geslaagde afsluiting van het vorige seizoen met het drukbezochte Havenconcert begin juli, hebben de muzikanten na de zomerstop hun instrumenten weer ter hand genomen om hard te gaan studeren voor de komende concerten.

Het eerste geplande concert waar Excelsior zijn medewerking aan verleent, is de jaarlijkse Volkskerstzang. Deze zal dit jaar plaatsvinden op dinsdagavond 18 december in de Dorpskerk op het Plein. Dit sfeervolle concert is al jaren een groot succes en zal ook dit jaar weer bestaan uit een mengeling van traditionele kerstliederen en eigentijdse kerstmuziek.

Daarna is het begin volgend jaar op zondagmiddag 13 januari tijd voor het traditionele Nieuwjaarsconcert in Cultureel Centrum de Warenar. Een tipje van de sluier alvast: het thema van het concert is Slavisch en Excelsior zal onder andere werken ten gehore brengen van Dvorak, Tsjaikovski en Bernstein. Net als ieder jaar is er ook weer een speciale solo-muzikant waarmee Excelsior een stuk zal spelen. Welk instrument dat nu weer zal zijn, blijft nog even geheim.

In maart 2013 zal Excelsior het jaarlijkse concert met de leerlingen van de Amerikaanse School (ASH) geven in de mooie zaal van de Amerikaanse School zelf. Op zaterdag 27 april –de verjaardag van prins Willem Alexander– vindt het traditionele Prinsenconcert plaats.
Natuurlijk zal Excelsior volgend jaar ook weer acte de préséance geven tijdens Koninginnedag en op 4 mei bij de Dodenherdenking aan de Schouwweg.

Waarschijnlijk geeft Excelsior ergens dit najaar (oktober/november) nog een openbare try-out van een deel van het Nieuwjaarsconcert. Een goede gelegenheid om alvast iets te beluisteren van het indrukwekkende programma van dat concert.

Houdt u de site van Excelsior in de gaten voor de definitieve agenda: www.excelsiorwassenaar.nl.

Muzikanten gezocht
Muziekvereniging Excelsior Wassenaar is altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten. Excelsior speelt op het hoogste amateurniveau en komt uit in de eerste divisie (voormalige vaandelafdeling) van de KNFM.
Excelsior repeteert iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in de Dorpsstraat. Daarna is er altijd gelegenheid voor een hapje en een drankje, want naast muziek is ook gezelligheid belangrijk binnen Excelsior Wassenaar.

Op dit moment zijn er twee instrumentgroepen die nodig versterking kunnen gebruiken. Om de trompetsectie te versterken, is er dringend behoefte aan solo, eerste en derde trompettisten. Als niveau is minimaal diploma A en B vereist of gelijkwaardige muziekervaring. Ook kan Excelsior nog een aantal hoornisten gebruiken. Voor informatie kunt u mailen naar C.vander.Does@excelsiorwassenaar.nl

Tags

ExcelsiorMuziekverenigingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top