Skip to content

11 oktober: Coming Outdag 2012

9 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Op 11 oktober hijst gemeente Wassenaar met 36 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag op Coming Outdag 2012. Na het startsein door OCW om 8:00 uur gaan de vlaggen één voor één ten top, om 9.30 uur wapperen ze in het hele land. Burgemeester Jan Hoekema en COCHaaglanden voorzitter Wim Rueck hijsen om 9.30 uur de vlag bij De Paauw. De estafette is live, virtueel te volgen op twitter, met de hashtag #regenboogvlag2012.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.

De Coming Outdag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Mensen, bedrijven en maatschappelijk instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT’s te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft, zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. Per 2012 is het aantal actieve gemeenten meer dan verdubbeld. De Coming Outdag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Tags

Coming Outdag 2012Regenboogvlag 2012Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top