Skip to content

Plant nu uw haag!

9 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Wilt u dit voorjaar al genieten van een mooie volle, groene haag? Dan is dít de tijd om die te planten. Groenblijvende haagplanten kunnen dan namelijk nog wortelen voordat de winter invalt, en dat is goed voor de struiken. Laat u adviseren door Kwekerij Oud Clingendaal.

Kwekerij Oud Clingendaal in Wassenaar is dé specialist op het gebied van haagbeplanting. Eigenaar John van Marwijk en zijn medewerkers staan klaar om u te helpen de juiste keuze te maken, zodat u verzekerd bent van een goed resultaat. Desgewenst nemen zij ook het plantwerk voor u uit handen.

Enorme keuze
Er bestaan ontelbare soorten heesters en coniferen, en elk daarvan heeft weer zijn eigen voordelen. Als je een haag wilt planten, welk type heester of conifeer kies je dan en hoeveel heb je ervan nodig? Bij Oud Clingendaal kunnen ze u er alles over vertellen.

Wilt u bijvoorbeeld een snelgroeiende en groenblijvende haag, waarvan u het komende voorjaar al kunt genieten? Kies dan voor de Thuja occidentalis. Deze dichte, groene conifeer biedt snel veel privacy. Handig als u in een nieuwbouwwijk woont en snel resultaat wilt zien. De thuja is ook een uitstekende vervanger van de Leylandii, een conifeer die veel te lijden heeft van ziektes en bruin wordt.

Een kleurige bloemenborder komt prachtig uit tegen het donkere groen van de iets exclusievere Taxus. Eveneens populair is de Fagus sylvatica, de beukenhaag. Die kunt u tegen een zeer betaalbare prijs al in een hoogte van circa 2 meter planten.

Aanplanten
Het aanplanten van groenblijvende heesters en coniferen kunt u het beste doen in september-oktober, of in maart-april. De beste planttijd voor bladverliezende soorten is tussen november en half april, de periode waarin ze in de rust zijn.

Planten in het voorjaar heeft wel een paar nadelen. Ten eerste drogen de haagplanten dan sneller uit omdat de wortels zich nog niet goed hebben kunnen ontwikkelen. Regelmatig water geven is dan het devies. Bovendien groeien die planten in het eerste jaar bovengronds minder goed omdat de meeste energie dan naar de aanmaak van nieuwe wortels gaat.

De beste planttijd is dus het najaar, omdat de bodemtemperatuur dan vaak nog aangenaam is. De planten krijgen zo alle tijd om vast te groeien in de nieuwe aarde en zijn zo beter voorbereid op de aankomende zomer.

Kwekerij Oud Clingendaal is elke werkdag geopend van 9-16 uur, Oostdorperweg 206-b, Wassenaar. Kijk voor aanbiedingen op www.oud-clingendaal.nl.

Tags

HaagPlantenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top