Skip to content

Autokrakers zijn niet kieskeurig

10 oktober 201254 second read

Wassenaar – Dagelijks worden er nog steeds auto’s opengebroken. In 2011 waren ruim 9.000 autobezitters de dupe. De meeste auto-inbraken zijn het werk van zogenoemde veelpleger: dieven die zoeken naar auto’s die niet goed zijn afgesloten of waarin kostbaarheden voor het ‘grijpen’ liggen. In de week van 8 tot en met 12 oktober houden agenten samen met scholieren, vrijwilligers en gemeenten korte confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden.

Tijdens de acties ligt de nadruk op het afsluiten van de auto en meenemen van kostbaarheden, zoals camera’s, navigatieapparatuur, autopapieren, geld en creditcards. Ook wordt er gewaarschuwd voor het achterlaten van tassen of jassen. Een auto-inbreker ziet namelijk aan de buitenkant niet of iets waardevol is. Hij zal de ruit in tikken en er dan pas achterkomen dat het om een lege tas of een oude jas gaat. De schade is dan al aangericht.

Meer weten over wat u zelf kunt doen om diefstal uit of van uw auto te voorkomen? Kijk dan op de special ‘Halt aan autokrakers’ op of de website van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Tags

AutokrakersPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top