Skip to content

Wethouder Henk de Greef voelt zich gerehabiliteerd door het OM

10 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Zowel uit het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie als uit het BING-rapport blijkt dat de beschuldigingen tegen wethouder Henk de Greef van seksuele intimidatie, geuit door leden van de Wassenaarse raad op niets zijn gebaseerd.

In beschuldigingen van Mary Jo van de Velde – De Leeuw, Henk de Vries en Ben Paulides ziet het OM dan ook geen aanleiding om de wethouder te vervolgen. Het OM heeft de wethouder inmiddels laten weten hem niet als verdachte te hebben beschouwd tijdens het justitieel onderzoek. Het rapport van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) sprak de wethouder al eerder vrij.

Henk De Greef: ‘Voor nu ben ik blij dat er duidelijkheid is gegeven door het OM. Ik was en ben geen verdachte. Ik voel me dan ook gerehabiliteerd’.
Inmiddels heeft wethouder De Greef een toelichtend gesprek gehad bij het OM.  De wethouder De Greef voelt zich gesterkt om een klaagschrift in te dienen bij het Gerechtshof tegen Van de Velde – De Leeuw, De Vries en Paulides, met de bedoeling dat het drietal alsnog wordt vervolgd.
Volgens de wethouder hebben de Wassenaarse raadsleden een norm overschreden waarbij De Vries en Paulides bewezen smaad hebben gepleegd. Henk de Greef: Alleen omdat de uitlatingen in een politieke context zijn gedaan, acht het OM in dit geval de smaad niet strafbaar.
Maar hun uitlatingen waren uiterst schadelijk voor zijn eer en goede naam, terwijl de kwestie die zij beweren aan de kaak te stellen, de ‘bestuurscultuur’ in Wassenaar, ook op andere wijze onder de aandacht had kunnen worden gebracht. Er was en is geen enkele rechtvaardiging voor de op niets gebaseerde beschuldiging van seksueel intimiderend gedrag.
 
Nu het justitieel onderzoek voorbij is, verwacht wethouder De Greef dat het BING-rapport voor de eerstvolgende vergadering van de Wassenaarse gemeenteraad op 12 november a.s. wordt geagendeerd.
 
Voor het Bing-rapport en toelichting kunt u doorklikken naar:
http://www.wassenaar.nl/nieuws/2012/03/23/rapport_integriteit_bing

Tags

Henk de GreefSeksrelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top