Skip to content

Chatten over loverboys met de politie

11 oktober 20123 minute read

Wassenaar – Wilt u meer weten over het thema ‘loverboys’? De website voor jongeren vraaghetdepolitie.nl organiseert vrijdag 12 oktober een chatsessie over dit onderwerp. Een loverboyslachtoffer en een internetrechercheur beantwoorden uw vragen tussen 15.00 en 17.00 uur.

De politie gaat op het thema loverboys in, omdat blijkt dat twaalf- tot en met zestienjarigen veel vragen hebben over dit onderwerp. Internetrechercheur Maurice is gespecialiseerd in zaken rondom loverboys en geeft jongeren die iets willen weten het juiste antwoord en tips en advies. Maurice vindt het van groot belang dat de politie voldoende energie en aandacht aan het thema besteedt. Maurice: “We willen graag direct contact met slachtoffers, met mensen die denken dat iemand in hun omgeving een slachtoffer is en met mensen die meer over het onderwerp willen weten. Met deze chat biedt de politie jongeren de mogelijkheid om op een toegankelijke wijze in contact te komen en een razendsnel antwoord te krijgen.” Merel van Groningen neemt ook deel aan de chat. Zij werd slachtoffer van een loverboy en weet precies hoe het voelt om in de ban van een loverboy te zijn. Op 10 oktober verscheen een loverboy-lespakket waar Merel aan heeft meegewerkt en wat naar haar is vernoemd. Het lespakket heeft als doel om jongeren bewust te maken van (online) risico’s en ze weerbaar te maken tegen loverboys.

Anoniem en privé chatten
Middels de chat kunnen jongeren op een laagdrempelige en anonieme manier in contact komen met de politie voor informatie, advies en hulp. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een privégesprek met de politie aan te gaan. Een privéchat is anoniem en onzichtbaar voor andere chattende jongeren.

Vraaghetdepolitie.nl
Jongeren hebben vragen over veiligheid in de breedste zin van het woord. Omdat ze nieuwsgierig zijn, omdat ze denken dat een vriend(in) in de problemen zit of omdat ze zelf slachtoffer zijn. Om de betrokkenheid ten aanzien van veiligheidsthema´s onder jongeren te verhogen en om de drempel voor jongeren te verlagen om in contact te komen met de politie werd deze website ontwikkeld. De site trekt gemiddeld 35.000 bezoekers per maand en ontvangt circa 50 tot 70 vragen per week. Iedere vraag wordt beantwoord. Minimaal tweemaal per week wordt er gechat met jongeren. Regulier is dat elke dinsdag en donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur. Dit gebeurt onder leiding van een ‘digitaal wijkagent’, een internetrechercheur die het internet als wijk heeft. Daarnaast zijn er regelmatig chatsessies over diverse veiligheidsthema’s. In deze themachats staat altijd een politiespecialist aan het roer om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Tags

ChattenLoverboysPolitie
Gerelateerde artikelen
Back To Top