Skip to content

Dunea en exploitant gaan in Pannenkoekenboerderij Meijendel investeren

11 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Dunea en de exploitant van de pannenkoekenboerderij Meijendel gaan deze horecagelegenheid in 2013-2014 opwaarderen. De exploitant, Dunea en de gemeente Wassenaar hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Het gebouw is niet meer functioneel. Het ontwerp, dat in de komende maanden zal worden getekend, zal aansluiten op de natuurlijke en cultuurhistorische omgeving van Meijendel.

De ondernemers
De exploitant van deze horecagelegenheid en eigenaar Dunea zijn beiden van mening dat de pannenkoekenboerderij duurzamer moet worden: de keuken en toiletten zijn aan vervanging toe, de energiekosten moeten omlaag en men wil de service verbeteren. De ondernemers en Dunea hebben de handen ineen geslagen om dit samen te gaan realiseren.

“Dit horecabedrijf is al zo’n 40 jaar de huiskamer én tuin van Den Haag. Wij willen graag met ons bedrijf met de tijd mee; het pand is op. Dunea investeert veel in Meijendel: het nieuwe Bezoekerscentrum van Dunea en het nieuwe activiteitencentrum zijn er nu. Dit biedt voor ons kansen om een groter publiek te bereiken. Aan die vraag willen we graag tegemoet komen”, aldus de exploitant van pannenkoekenboerderij Meijendel.

Dunea
Het duinlandschap tussen Monster en Katwijk is uniek om tal van redenen: Dunea beheert er een groot deel van de duinen; zij vormen een cruciale zandfilter bij de jaarlijkse productie van ongeveer 74 miljard liter betrouwbaar drinkwater. De duinen bieden rust en ruimte en vormen een leefgebied voor vele planten en dieren. Daardoor komen er jaarlijks ruim 1 miljoen recreanten naar Meijendel.
“Een horecagelegenheid met de juiste capaciteit en moderne service is hier nodig. De boerderij is en blijft een gewaardeerde stop voor de recreant. Wij willen onze klanten – jong en oud – meer laten genieten van duin en water. Het nieuwe bezoekerscentrum draagt bij aan die beleving en zal meer mensen naar dit stukje duin trekken. De tijd is rijp om samen met de ondernemers en de gemeente Wassenaar plannen te ontwikkelen en te toetsen bij belanghebbenden. Dat gaan we de komende maanden doen”, aldus Georgette Leltz, sectormanager Klant & Natuur bij Dunea.

Gemeente Wassenaar
Ook de gemeente Wassenaar is blij met dit initiatief. Wethouder De Greef (Monumentenbeleid) zegt hierover: “We vinden het recreatieve gebruik van het duingebied zeer belangrijk en de pannenkoekenboerderij heeft daarin al decennia een belangrijke functie. We zijn daarom erg blij met de initiatieven van Dunea en de exploitant”.

Tags

DuneaMeijendelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top